anna.wikarowska 16.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witajcie. Mam kłopot.Wynajęłam ładne mieszkanie, do którego drzwi wejściowe są do niczego:- nieszczelne- wszystko przez nie słychać, dosłownie każde słowo (na klatce słychać nawet włączony czajnik w kuchni).- są tak zniszczone, że bez sensu je wygłuszać, ani zakładać nowego zamka (w środku drzwi są wypełnione taką jakby tekturą pomarszczoną). Problem mój polega na tym, że właściciel mieszkania pozwolił wymienić drzwi na nowe, ale nie pozwolił ruszać framugi. Czy da się wymienić same drzwi? Myślałam o kupnie używanych drzwi, jako że w tym mieszkaniu zostanę co najwyżej 3 lata, i nie chcę inwestować w cudze mieszkanie, a używane drzwi plus wygłuszenie będzie mnie kosztowało około 200zł. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 16.01.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To na włąścicielu mieszkania ciąży obowiązek doprowadzenia drzwi do stanu włąściwego a więc ich remontu bądź też wymiany. Jeżeli jednak ktoś się decyduje na wymianę samego płata drzwiowego to trzeba najpierw sprawdzić czy istniejąca futryna jest właściwie zainstalowana a więc sprawa pionów długich ramiaków i poziomów krótkich , sprawa kątów. Jeżeli to jest w porządku należy pomierzyć osadzenie i rozstaw zawiasów, umiejscowienie ryglowania zamków i szukać drzwi pasujących wymiarem do futryny oraz rozmieszczeniem w/w osadzeń. Czy futryna ta jest drewniana czy też metalowa? Przydałyby się też jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts