jankes789 29.03.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Polecam okna Dakea. Pół roku temu też miałem wątpliwości Fakro czy Velux lecz Dakea ma te same parametry, dłuższa gwarancja i niższa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.03.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Ja może dorzucę swoją propozycję: Roto- trzyszybowe. Od montażu minęły trzy lata i jak do tej pory nic niepokojącego nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Maciejewski 29.03.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Polecam okna Dakea. Pół roku temu też miałem wątpliwości Fakro czy Velux lecz Dakea ma te same parametry, dłuższa gwarancja i niższa cena To co mnie przekonuje do Dakea Ultima to parametr izolacyjności akustycznej - 38dB. To baardzo dobry parametr. każde 3 dB (decybele) to 2 razy ciszej - lub głośniej Jakie masz te okna z Dakei? Strasznie się waham między Okpol IGO - 3 (PVC) a tymi z Dakea Ultima drewniane............. Na moje oko, to kołnierz i klamka identyczne jak Velux... Edytowane 29 Marca 2017 przez Adam Maciejewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 29.03.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 To co mnie przekonuje do Dakea Ultima to parametr izolacyjności akustycznej - 38dB. To baardzo dobry parametr. każde 3 dB (decybele) to 2 razy ciszej - lub głośniej Jakie masz te okna z Dakei? Strasznie się waham między Okpol IGO - 3 (PVC) a tymi z Dakea Ultima drewniane............. Na moje oko, to kołnierz i klamka identyczne jak Velux... Ja mam model GOOD 2 szybowe i jestem zadowolony ....liczylem tez lambde czy brac 3 szybowe i wyszlo mi 20 zł rocznie oszczednosci ...dinonozaury forum zaraz zjedzą mój post i beda namawiać na 3 szybowe albo wogóle brak okien dachowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Maciejewski 29.03.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Cieszę się, że jesteś zadowolony. Ja też chciałbym mieć wybór okien już za sobą. Mam parterówkę i poddasze nieużytkowe, które jest dostosowywane do użytkowego.Będzie tam pokój ok.35 m2 i od południa 2 okna dachowe 78x140, WC z oknem 78x118 i otwarta powierznia z 3 oknami 78x140.Tam będzie tzw rekraacja i zamontowane dość mocne nagłośnienie. Nie wiem jakie będą zamontowane okna dachowe ale wiem jakie będą wisieć głośniki bo na tym siè znam a na okna niestety nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 30.03.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cieszę się, że jesteś zadowolony. Ja też chciałbym mieć wybór okien już za sobą. Mam parterówkę i poddasze nieużytkowe, które jest dostosowywane do użytkowego. Będzie tam pokój ok.35 m2 i od południa 2 okna dachowe 78x140, WC z oknem 78x118 i otwarta powierznia z 3 oknami 78x140. Tam będzie tzw rekraacja i zamontowane dość mocne nagłośnienie. Nie wiem jakie będą zamontowane okna dachowe ale wiem jakie będą wisieć głośniki bo na tym siè znam a na okna niestety nie:) Okna dachowe to pikuś bo nie duży wybór...problem to wybór okien pionowych tu jest dopiero rozstrzał cen, firm i parametrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.03.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Oknoplast produkuje okna połaciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 30.03.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Oknoplast produkuje okna połaciowe? Napisał aby napisać bez żadnego rozeznania...Dako ma lepsze ale to do inny wątek, temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.03.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Myslalem, ze kolega podejmie temat. Tak to pozostaje traktowac ot tak wtracona wypowiedz jako spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solfa 17.08.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 W sumie pytanie już nieważne, widziałem te okna na żywo. Takich okien nie ma na rynku-okna kupione. Okna z zewnątrz może trochę grubo wyglądają ale od środka tu już rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 20.08.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) No dobrze, to w takim razie prosze powiedziec, w jaki sposob poprawic montaz by nie bylo takich przedmuchow i strat? [ATTACH=CONFIG]380928[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]380929[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]380930[/ATTACH] Odpowiedź jest bardzo prosta. W przypadku prawidłowo wykonanej zabudowy oraz szczelnego, prawidłowego wykonania (kontrolowanego) izolacji pianką OK sytuacje wygląda zdecydowanie lepiej. Pozdrav SM Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 23.08.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Hej, To może ja sie też podepnę pod temat. W najbliższym czasie czeka mnie wybór okien dachowych (mam 5szt). Mam kilka wycen, ale waham sie czy nie dopłacić do cieplejszych 3 szybowych. VELUX OKNO GLL 1061BMK08 78X140 POTRÓJNA SZYBA - cena z kołnierzami za 5szt to 6830złOKNA FAKRO FTS U2 78 X 140 - cena z kołnierzami 5300zł Rożnica 1500zł. Jest sens dopłacać? Wydaje sie niedużo ale to własnie takie koszty powodują ze całkowite koszty budowy rosną. Dach mam prosty dwuspadowy, dachówka ceramiczna plaska creaton domino. Dodam jeszcze, że w całym domu okna zwykłe będą 3szybowe z Uw poniżej 1,0 (będę grzał pc pw)pozdrawiamKris Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 23.08.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Odpowiedź jest bardzo prosta. W przypadku prawidłowo wykonanej zabudowy oraz szczelnego, prawidłowego wykonania (kontrolowanego) izolacji pianką OK sytuacje wygląda zdecydowanie lepiej. Pozdrav SM Slepy czlowieku jestes? nie widzisz gdzie sa straty ? okno jest nieszczelne, szyba fatalnie osadzona -to sa powody. Twoja pianka nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts