creative_21 16.01.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witamco sądzicie o tej wycenie ? DOSTAWA I MONTAŻ ELEMENTÓW OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO POD POMPĘ CIEPŁA: SIGMA PE-RT/AL/PE-RTmontaż ogrzewania podłogowego w systemie SIGMA li /130 m2rozłożenie folii i przygotowanie dylatacji brz.rozłożenie styropianu systemowego 30 mm/IZOROLmontaż szafek i rozdzielaczy/RUMETwykonanie podejść pod grzejniki łazienkowe szt. 2przeprowadzenie próby szczelności instalacjicena: 15000 zł DOSTAWA I MONTAŻ INSTALACJI WODNO-KANALIZACYJNEJ:wykonanie podejść zimnej, ciepłejwody i kanalizacji – 10 sztwykonanie pionu kanalizacyjnegomontaż stelarzy wc-WERIT-2 sztwykonanie napowietrzeń kanalizacjiwykonanie cyrkulacji wody pitnejmontaż reduktora ciśnieniacena 4900zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.01.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wygląda na to, że oferujący nie narzeka na brak zajęć. Ma pewnie kolejeczkę zleceń na najbliższy czas i postawił na "złoty strzał". Wziął cenę trochę z kapelusza i jak się uda, to dobrze zarobi. Jeśli klient odmówi to i tak nic nie traci, następni klienci już są umówieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 16.01.2017 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 no to ładnie a w jakie ceny mam celować do domku 130m2 ( dom przy alabastrowej 9 ) http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.01.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 no to ładnie a w jakie ceny mam celować do domku 130m2 ( dom przy alabastrowej 9 ) http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-alabastrowej-9.html Niech kolego NOC zrobi konkretną i uczciwą . A następnie wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 16.01.2017 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 no właśnie NOC jak już zacząłeś do dokończ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 16.01.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jeśli to jest z materiałami to tanio. Sam towar do takiej instalacji kosztuje naprawdę sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.01.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jeśli to jest z materiałami to tanio. Sam towar do takiej instalacji kosztuje naprawdę sporo Nie ma mowy o materiałach powyżej, ja widzę tam tylko robociznę. Sam nie wykonuję instalacji. Tzn. sam wykonałem u siebie wodę+kanalizę. Natomiast spośród ofert na robociznę CO na dom nieco większy niż ten, najwyższa była na podobną sumę j.w., tj około 15000zł. Wybrałem średnią (poniżej 10000zł) i polecanego instalatora, wszystko wykonane prawidłowo, działa jak należy. Co prawda było to 5-6 lat temu, ale w cenie było doprowadzenie gazu ze skrzynki w płocie do domu, około 10m. Chyba że ceny skoczyły ostatnio mocno do góry, nie śledzę dokładnie. Ale ja bym jeszcze poszukał taniej, chyba że się śpieszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 16.01.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 dobry majster nie będzie pracował za darmo.Dobry majster ma tez pracowników bo samemu robić to kłopot przy większych zleceniach.Utrzymanie ludzi kosztuje - zusy srusy.KOszty są i to normalne. Ważne aby hydraulik był dobry... Instalacj amusi ksoztować. Nie na robocie to skosi na materiałach. Dobrzy majstrowie się cenią a jak ktos uwaza ze chce tanio to musi byc naprawde ostrożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 16.01.2017 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) cena jest za usługa/towar WM wycenili mi na 15 000 nie wierzę żeby to nie zawierało pełnego materiału a tylko samą robociznę Edytowane 16 Stycznia 2017 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.01.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Nie ma mowy o materiałach powyżej, ja widzę tam tylko robociznę. z. Wystarczy przeczytać tytuł Jest duzymi literami Dostawa i montaż Ale niektórzy widzą wszędzie oszustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 16.01.2017 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 cena jest za usługa/towar WM wycenili mi na 15 000 nie wierzę żeby to nie zawierało pełnego materiału a tylko samą robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.01.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Nie ma mowy o materiałach powyżej, ja widzę tam tylko robociznę. . Kazdy widzi co chce widziec, dla mnie opis "DOSTAWA I MONTAŻ ELEMENTÓW OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO" to samo dotyczy hydrauliki jest jednoznaczny to jest robocizna z materiałem i nikt mnie nie przekona parafrazujac mistrza ze białe jest białe. Słowo klucz to "Dostawa", nie wiem jak mozna to inaczej zrozumiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.01.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Kazdy widzi co chce widziec, dla mnie opis "DOSTAWA I MONTAŻ ELEMENTÓW OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO" to samo dotyczy hydrauliki jest jednoznaczny to jest robocizna z materiałem i nikt mnie nie przekona parafrazujac mistrza ze białe jest białe. Słowo klucz to "Dostawa", nie wiem jak mozna to inaczej zrozumiec. Jeśli z materiałami to ok. to może być dobra oferta. Mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 17.01.2017 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Witam co sądzicie o tej wycenie ? DOSTAWA I MONTAŻ ELEMENTÓW OGRZEWANIA PODŁOGOWEGO POD POMPĘ CIEPŁA: SIGMA PE-RT/AL/PE-RT montaż ogrzewania podłogowego w systemie SIGMA li /130 m2 rozłożenie folii i przygotowanie dylatacji brz. rozłożenie styropianu systemowego 30 mm/IZOROL montaż szafek i rozdzielaczy/RUMET wykonanie podejść pod grzejniki łazienkowe szt. 2 przeprowadzenie próby szczelności instalacji cena: 15000 zł DOSTAWA I MONTAŻ INSTALACJI WODNO-KANALIZACYJNEJ: wykonanie podejść zimnej, ciepłej wody i kanalizacji – 10 szt wykonanie pionu kanalizacyjnego montaż stelarzy wc-WERIT-2 szt wykonanie napowietrzeń kanalizacji wykonanie cyrkulacji wody pitnej montaż reduktora ciśnienia cena 4900zł pozdrawiam Dopytaj. Ja rozumiem, że na wylewkę idzie folia (jakaś), a na nią styropian 3 cm z folią AL (systemowy). Nie będzie więcej styropianu w podłodze czy masz płytę podłogową? Jakie rozstawy rurek ogrzewania? Dopytaj co będzie w rozdzielaczach (rotametry, odpowietrzniki, etc.). Ten reduktor ciśnienia to będzie gdzie? Nie ma filtra (-ów) do wody, itp. Czy napowietrzenia będą odkryte czy wpuszczone w ścianę? Kilka niewiadomych, które podwyższą kwotę końcową Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 17.01.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Cena ok, normalna cena instalacji przez firmę, cena WM też normalna, ja mam trochę większy domek i cena wynosi 17 000 zł. Mi dom budowali górane, ale do instalacji wybrałem już firmę na cały dom, umowa, FV, 36 miesięcy gwarancji, usuwanie usterek itp. Na pewno znalazłbym tańszych instalatorów do wod-kan, podłogówki itp. ale nie chciałem ryzykować kosztem kilku tyś zł. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 17.01.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) płyty podłogowej nie mam na standardowych fundamentach mam 20cm na ocieplenie i wylewkę więc liczę 14cm ocieplenia plus 6 samopoziomującej co do rozstawu rurek ogrzewania myślę że będzie gęsto jak pod pompę ciepła ale też dopytam to taka wstępna wycena czy warto inwestować w cyrkulację wody pitnej bo pewnie na to dodatkowa pompka potrzebna ok dzięki doprecyzuje jeszcze te szczegóły wyceny i dam znać, jak komuś wpadnie pomysł o co jeszcze pytać to z góry dzięki Edytowane 17 Stycznia 2017 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 17.01.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba chodzi o cyrkkulacje cwu a nie wody pitnej?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 17.01.2017 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 chyba tak dopytam ale chyba nie opłacalne czyż nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 19.01.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 cyrkulacja powoduje, że od razu masz ciepłą wodę w kranie i nie musisz czekać. Wszystko zależy od odległości od kotłowni do kuchnilłązienki itp. Jeśli łązienka/kuchnia nie są w pobliżu to cyrkulacja wg Mnie konieczna. Są różne pompy cyrkulacyjnem różne programatory itp. SĄ O TYM WĄTKI NA FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 19.01.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 zrobić trzeba a czy bedziesz korzystał to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts