T12345T 17.01.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Niestety, ale każdy branżowiec zna też przypadki kompletnie inne.. tylko nie mogę odnaleźć fotki:) - gdzie protherm ciosali nawet nie siekierą, ale szpadlem chyba Może pomogę? Proszę wybaczyć jakość, ale to klatka z filmu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.01.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 W dolnej części otworu Zwłaszcza gdy mur jest z Porothermu nie wspomnę nie zakrycie tych utworów to jest proszenie się o kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Może te zdjęcia pomogą. Jeżeli to możliwe w ścianie z pustaka dół lepiej podmurować. Twoje fotki pokazują już bardzo dobrze przygotowane otwory pod montaż z foliami wewnątrz i na zewnątrz (o tej "opasce" wokół ściany często się zapomina). Podmurowanie nie zawsze jest ekonomiczne - w sensie za bardzo podniosłoby parapet, a raczej nikt pustaka ciął nie będzie by zamienić go na cegłę.. no chyba że murarz jest pierwsza klasa i ma taki dobry standard swojej pracy, a takie ekipy zdarza mi się widywać. Kto ma przygotowywać glify? Ja chciałbym by murarz, ale o ile w środku zarzucone zamki czasem spotykam, to już na zewnątrz raczej nie "ciągną".. także - to kwestia dogadania (po prostu odpowiednich wcześniejszych ustaleń a nie późniejszych pretensji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 17.01.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Może te zdjęcia pomogą. Jeżeli to możliwe w ścianie z pustaka dół lepiej podmurować. Otwory marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.01.2017 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 dostałem wycenę okien z firmy eko-okna mało jest na necie aktualnych info o tej firmie może ktoś coś podpowie ? przykładowe okna i parametry1470x1380system IDEAL 8000kolor dwustronny antracyt uszczelka AP40 czarnaklamka srebrnaUw = 0.85 W/m,Kszyba 4/18/4/18/4(ug 0,5)1258zł drzwi tarasowe:IDEAL 80001750x2400poszerzenie 100mm ALUPLASTUw 0,78ruchomy słupek czarna uszczelkacena 2450zł wszystkie z roletami elektrycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Aż ma się ochotę skomentować złośliwie: podałeś tylko jeden parametr: Uw i ten jest raczej niezły (praktycznie zbliżony do wszystkich podobnych okien).Ale ja nic więcej nie mogę powiedzieć. Miałem kiedyś (10 lat temu) epizod z EO ale wrażeń żadnych. By móc coś rzetelnie ocenić, trzeba mieć z tym styczność trochę bardziej niż jednorazową.. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.01.2017 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Więcej nie było w wycenie okna 3 szybowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.01.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Witam Więcej nie było w wycenie okna 3 szybowe Więc może właśnie dlatego warto poszukać ofert bardziej kompletnych ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts