bossunio 16.01.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witajcie, mam taką sytuację że został wymieniony stary żeliwny grzejnik na taki jak na zdjęciu poniżej i nie działa mi głowica termostatyczna. Kręcę w lewo w prawo a grzejnik daje na pełny gwizdek. Czy dobrze myślę że trzeba poczekać aż przestaną grzać i wyminieć element z termostatem? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.01.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 a w pomieszczeniu jaka temperatura? zdejmij głowice i zobacz czy przy zmianie nastawy przesuwa sie trzpien. sprobuj czyms wcisnąć trzpien w zaworze i zobaczysz czy przestaje lecieć woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.01.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Może być niewłaściwa albo uszkodzona głowica . Czasem pompa tak podaje ,że głowica nie może domknać .wtedy szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossunio 19.01.2017 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Głowica jest fabryczna także zakładam że to nie jest problem. Tym bardziej że jak kręcę głowicą to obraca się trzpień. Temperatura jest bardzo wysoka bo popsuł się będąc odkręconym na pełny gwizdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts