titanek 17.01.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Witam, Mam pytanie a w sumie dwa. Czy polecacie izolować schody folią w płynie (lub inną izolacją) przed położeniem płytek klinkierowych ? Czy w przypadku używania płytek z kapinosem lepiej płytkę podstopnicową zasunąć pod kapinos czy zostawić miejcie na fugę i dopiero płytkę? czyli wariant 1 czy wariant 2 z ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.01.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Izolować izolacją dwuskładnikowa tzw. szlamem izolacyjnym - zawsze. Uszczelnić narożniki taśmą butylową. Pomiędzy podstopnicą a płytką schodową powinna być przerwa dylatacyjna oczywiście wypełniona elastycznym materiałem. Tak czy siak płytki na schodach są najgorszym rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Izolować izolacją dwuskładnikowa tzw. szlamem izolacyjnym - zawsze. Uszczelnić narożniki taśmą butylową. Pomiędzy podstopnicą a płytką schodową powinna być przerwa dylatacyjna oczywiście wypełniona elastycznym materiałem. Tak czy siak płytki na schodach są najgorszym rozwiązaniem... Jestem tego samego zdania. Ani trwale, ani bezpiecznie. Estetyka dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 17.01.2017 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Jestem tego samego zdania. Ani trwale, ani bezpiecznie. Estetyka dyskusyjna. Czekam w takim razie na propozycje, porównywalne cenowo z płytkami. @piotrek0m czyli na filmie który podlinkowałem montaż jest wykonany nieprawidłowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Czekam w takim razie na propozycje, porównywalne cenowo z płytkami. @piotrek0m czyli na filmie który podlinkowałem montaż jest wykonany nieprawidłowo ? Kostka granitowa, kostka betonowa, płytki betonowe, drewno, żywice z posypką, beton barwiony - są możliwości, także opisane na tym forum. Oczywiście klinkier sam w sobie jest materiałem trwałym, natomiast łącząc dobry klinkier z prawidłowym montażem oraz odpowiednimi materiałami otrzymamy dosyć drogą okładzinę. Klejenie na zewnątrz jako technologia wymaga dużej wiedzy i staranności (+ odpowiednich materiałów= wyższa cena) - jego wada, to głównie mała ilość fachowców potrafiących to zrobić trwale, a jak potrafią, to się cenią (i słusznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanek 17.01.2017 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 W większości opcji co wymieniłeś jest jeden problem, ponieważ schody są już dawno wylane. Wiem klinkier musi być dobrze położony, żeby był trwały, mam jednak sprawdzonego fachowca. Tak czy inaczej przyjrzę się tej żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts