Daraya 17.01.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Witam, w najbliższym czasie będziemy kładli panele w mieszkaniu. Niestety nie możemy się zdecydować w którą stronę je położyć. Dodam, że całe mieszkanie będzie w jednym rodzaju paneli ( oprócz łazienki i wydzielonej kuchni). Prostopadle do okna w tym przypadku się nie sprawdzi, bo okna z różnych stron, a nie chcemy oddzielać pomieszczeń, tylko zrobić całość, bez listew. Pan, który remontuje nam mieszkanie twierdzi, żeby położyć tak jak na zdjęciu i to i tak może wyjść z listwami. My chcielibyśmy odwrotnie. Poradzicie coś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) W obie strony da się bez listew - wszystko zależy od chęci montera i rodzaju paneli (jakie zamki, jakie "fugi"). No i kwestia przemyślenia sposobu łączenia paneli z płytkami.W tym układzie, jaki pokazałaś, w korytarzu będą krótkie odcinki (nie wiem, jaka jest jego szerokość - panele kładziemy na "mijankę") - jednym to przeszkadza, innym nie koniecznie. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 17.01.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 WitamJa też miałem problem w która stronę kłaść panele bo okna są na ścianach przyległych do siebie , wiec położyliśmy na ukos ( kąt 45 do ścian )Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.01.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Też mam okna na 3 strony i panele kładzione zgodnie ze sztuką - prostopadle do okien, zaczynając od rogu z lewej. Nie Cię nie podkusi żadne 45 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 17.01.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Niech zrobi tak jak wam się podoba, bo to wy na tę podłogę codziennie będziecie patrzeć. Pan od paneli może podpowiedzieć układ, ale ostateczne zdanie należy do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Też mam okna na 3 strony i panele kładzione zgodnie ze sztuką - prostopadle do okien, zaczynając od rogu z lewej. Nie Cię nie podkusi żadne 45 stopni... No ba - podpowiedz tylko autorowi, do którego okna ma być prostopadle, "zgodnie ze sztuką" - bo ma okna na 2 strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.01.2017 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Zróbcie wyłącznie jak się wam podoba. Faktycznie w przedpokoju jak na fotce będą krótko docięte panele, więc trzeba sprawdzić jaka minimalna może być długość dociętego panelu. Producenci często określają ją na 40 cm. Ciekawe czy monter da gwarancję na montaż bez dylatacji w drzwiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 18.01.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 osobiście radziłbym zerknąć w kartę produktu i instrukcję montażu. Jest tam umieszczona informacja o max. wymiarach ułożenia paneli w jednym "kawałku" wzdłużnie i po szerokości. Wiem, że każdy układa jak mu się podoba i teoretycznie nie powinno być problemu przy zachowaniu dylatacji od wszystkich ścian i stałych elementów. Z własnego doświadczenia wiem jednak, że w razie reklamacji, firmy lubią czepiać się takich szczegółów, nawet jeżeli nie wpłynęły one w bezpośredni sposób na reklamowaną wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts