kamil.szymczak 17.01.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Witam, potrzebuję szlifierki kątowej do robienia bruzd w ścianach różnego typu od cegły po beton kończywszy na wielkiej płycie. Bruzdy będą pod rury chłodnicze głębokość ok 5-6 cm. Po między 2 cięciami użyje młota udarowego że szpikulcem do zrobienia bruzdy, proszę o pomoc, jakiego sprzętu potrzebuje jakiej mocy aby wykonać takie cięcia, tarcza diamentowa to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Najlepiej użyj bruzdownicy zamiast szlifierki. Będzie łatwiej i szybciej.: dwutarczowa będzie tańsza i może mieć mniejszą moc, ale środek bruzdy po nacięciu do wykucia lub wielotarczowa, droższa, potrzebuje większą moc ale nie trzeba wykuwać środka Edytowane 17 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil.szymczak 17.01.2017 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Myślałem o bruzdownicy ale ja potrzebuje głębokość bruzdy ok 5-6 cm na 6 cm szerokości, dla większości to jest problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.01.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 E tam problem, jedziesz 2 razy po 3 cm szerokości, na dodatek podłączasz odkurzacz i masz bez pyłu ( no z pyłem, ale mniejsze ilości) i robota dużo wygodniejsza niż z diaksem. A jak już musi być szlifierka, to weź jakąś dużą, firma w zależności od budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil.szymczak 17.01.2017 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A co z głębokością. Czytałem ze te zazwyczaj do 3-4 cm potrafią. Aja potrzebuje prawie 2 razy więcej. Niestety te bruzdy bede wykonywane pod sufitem poziomo. Bardzo niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Szukaj takich z większą tarczą - np 230mm. Wejdą głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master007 09.02.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ja trochę zajmuje się elektryka i jak nam padła bruzdownica to ciałem bruzdy boschem GWS 7-125 Idzie nieźle, ładnie tnie nawet prety zbrojeniowe . Do bruzd 6cm głębokości to tak jak kolega wyżej pisze lepiej użyć 230mm. Jak masz coś kupować to za marketówke zapłacisz około 250zł a np za BOSCH GWS 20-230 JH 230mm 2200W około 440zł więc wydaje mi się, że lepiej dopłacić te 200zł i mieć sprzęt na kilka ładnych lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 13.02.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam, potrzebuję szlifierki kątowej do robienia bruzd w ścianach różnego typu od cegły po beton kończywszy na wielkiej płycie. Bruzdy będą pod rury chłodnicze głębokość ok 5-6 cm. Po między 2 cięciami użyje młota udarowego że szpikulcem do zrobienia bruzdy, proszę o pomoc, jakiego sprzętu potrzebuje jakiej mocy aby wykonać takie cięcia, tarcza diamentowa to podstawa. Specjalistycznymi narzędziami do robienia bruzd pod różnego rodzaju instalacje w ścianach są bruzdownice z serii Bosch GNF. Posiadają one wózek jezdny, dwie tarcze z regulacją głębokości i szerokości bruzdy oraz możliwość odsysania pyłu, co przy tego rodzaju pracach jest niezwykle przydatne. Jeśli interesują Cię małe szlifierki, szczególnie polecamy dwie: Bosch GWS 7-115 Professional z tarczą o średnicy 115 mm, oraz GWS 7-125, o średnicy 125 mm, jednakowoż przy kuciu w cegle, czy betonie lepiej sprawdzi się nieco większy i mocniejszy sprzęt (tarcza 150mm). Tu polecamy GWS 15-150 CIP. Wybierając model warto zwrócić uwagę na możliwość regulacji obrotów, na przykład w pracach przy glazurze ma to duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts