greg1237 17.01.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 WitamMam nowo podstawiony dom , mam taki problem że powietrze z zewnątrz cofa mi się do środka domu , zrobiłem tzw klapy od cofania się powietrza . Lecz myślę że nie tędy droga kto może mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg1237 17.01.2017 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 WitamDom z poddaszem użytkowym dół kotłownia jest kratkagaraż jest kratkakuchnia jedno podłączenie do kanału went wyciąg pary i jeszcze jedna kratka w drugim końcu kuchni łazienka kratka wymuszonesuszarnia kratka i nawiewnik choć on widzę że nie daje radyWszystkie podłączenia kratek do kanałów mają oddzielne kanały wentylacyjne na dachu są tzw kominki z dachówki.Na poddaszu użytkowym jest łazienka i ma kratkę wymuszoną mechanicznie są jeszcze 3 pokoje ale w nich nie mam kratek.Powietrze się cofa do domu zamiast wyciągać na zewnątrz .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 17.01.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) To logiczne - żeby powietrze wywiewało kratkami, musi też w potrzebnej ilości dostać się do środka budynku. Szczelny domek, więc za bardzo nie ma którędy się dostawać, jeden nawiewnik w suszarni nie załatwi sprawy, muszą być w odpowiednich pomieszczeniach i miejscach oraz muszą mieć odpowiedni przepływ. Aktualnie masz same wywiewy, w dodatku niektóre z wymuszeniem - to skąd ma się to powietrze brać? Ano bierze się z kratek, które zamieniają się w nawiewne - w uproszczeniu tych, z których mu "wygodnie" Na forum jest pełno wątków jak to ogarnąć - poczytaj i wróć z pytaniami, jak coś nie będzie jasne. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts