mazi07 17.01.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Czy ktoś z Was posiada alkomat i może powiedzieć jak się sprawdza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 17.01.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Ja mam, dobrze. Jak nie jesteś pewny czy możesz jechać, to dmuchasz i wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 13.02.2017 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 a jakiego rodzaju masz alkomat?? elektrochemiczny??Ostatnio czytałem w jakieś gazecie artykuł z testem alkomatów i zwyciężył Alkohit X60. Wyniki pomiarów miał porównywalne z takim policyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.02.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ta ... a jak się pomyli zaniży wynik to wsiądziesz pijany i pojedziesz ? Nawet te legalizowane i certyfikowane się mylą niestety. Już dwa razy taki przypadek miałem. Trzech nas dmuchało i sam ochroniarz też bo nie mógł uwierzyć ... maszyna zawiodła. Całe szczęście pokazała 0,02 mg/l więc znikoma wartość na granicy błędu pomiaru ale podejrzanym już jesteś bo 3 zera mają być mimo że całkiem trzeźwy jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holmes12 15.02.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Jeżeli kupisz dobry alkomat (np. alkohity mają dobre sensory) to się nie pomyli, jeżeli będziesz o niego odpowiednio dbał. Co nie jest takie trudne, bo wystarczy oddawać do kalibracji zgodnie z instrukcją i np. zimą nie trzymać w samochodzie, bo tego typu urządzenia tego nie lubią. I to wystarczy. Poza tym alkomat w przypadku kierowców służy do stwierdzenia, czy możesz już prowadzić, czy jeszcze nie. Jeżeli jesteś pijany, to do stwierdzenia tego faktu nie potrzebujesz alkomatu, a jeżeli jesteś bardzo pijany, to czasem dobre towarzystwo, które odbierze Tobie kluczyki, żebyś nie wpadł na głupi pomysł powrotu do domu własnym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 15.02.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 ja nie potrzebuję alkomatów bo po prostu wiem, że jak mam wsiąść za kółko to nie mogę pić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 26.02.2017 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 A ja nie neguję, różne są sytuacje. Ostatnio znajomi do nas wpadli, dzieciaki zostawili u babci, mąż miał okrągłe urodziny, fajna impreza, a rano telefon, że córka chora. Dobrze, że kumpel miał alkomat to od razu sprawdził i było wiadomo czy wracają swoim autem czy taksówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 22.03.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 ja nie potrzebuję, wiem że jeśli chcę się napić to nie mogę wsiadać za kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 28.03.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Alkomat to drogi gadżet dla wielu niepotrzebny. Nie zapominajmy o obowiązkowej kalibracji, która też kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 04.04.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Pierwsza jest zazwyczaj w cenie. Oczywiście, jak się kupuje w sklepach stacjonarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 07.06.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Ja myślę, żeby zamówić ten alkomat: https://sprzedajemy.pl/alkomat-alcofind-pro-x-5-do-uzytku-prywatnego-wroclaw-0010c9-nr50803117 . Parametry ma bardzo dobre, więc wydaję mi się, że powinien się dobrze sprawować. Jak myślicie, zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts