przywa 18.01.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witajcie,Posiadam piec zębiec kmw16 KW, w którym pale węglem, ze względu na ~60m2 podłogówki mam problem z uzyskaniem 60* na piecu, zdecydowałem się na montaż zaworu trójdrożnego, aby zwiększyć temperaturę wody na kotle. Jaki zawór wg. Was sprawdziłby się najlepiej, sterowany ręcznie czy siłownikiem? Rozważałem zakup Afriso termostatyczny zawór mieszający ATM 363 DN20 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 18.01.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Generalnie taki zawór o.k ale lepszy byłby bez regulacji z wkładką na 55 stopni zawór oczywiście na powrocie kotła a pompa pomiędzy zaworem a powrotem kotła jeszcze lepszym rozwiązaniem było by zastosowanie zaworu czterodrożnego taki zawór z kolejki na zasilaniu z kotła a za nim dopiero pompka przewaga takiego rozwiązania jest taka że oprócz pomieszania powrotu kotła istnieje możliwość regulacji temperatury zasilania c.o a po dołożeniu siłownika i sterownika regulacji tagzwanym pogodowej z krzywą grzewczą co podnosi ekonomikę spalania paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts