Lukaswwl 18.01.2017 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam. mam problem z piecem. kupiłem używany piec C.O został zamontowany było ok. Przyszła zima i nie mogę uruchomić "Dzwigni Rusztowania" czy ktos moze miał taki sam problem jak ja uruchomić. Popiół zamiast mi spadać na dół zostaje na górze. dodaje zdjecie przykładowe. chodzi mi o element ktory zaznaczyłem. dziekuje za pomoc każda wskazowka bedzie pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.01.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Porusza się chociaż trochę czy zablokowana całkowicie? Musisz otworzyć dolne drzwiczki i niestety ale drutem nawet gr. 6 mm czyścić te żeberka które uruchamia wskazana dźwignia i przestrzenie między nimi a rusztem. Pewnie tam podlazł jakiś kawałek żużlu, gwoździa itp. Może być też tak, że tą dźwignię pociągnij w osi jej zawieszenia czyli stojąc twarzą do pieca ( jego drzwiczek) ruszaj w prawo i lewo. Zardzewieć to nie zardzewiało na tyle aby zablokować a raczej coś wpadło jak pisałęm lub nawet żeberka zaczepiły o ruszt wodny. Powodzenia w działaniach. Tam żadnej komplikacji nie ma.Możesz nawet dalikatnie postukać młoteczkiem w oś mocującą ( w to miejsce gdzie rączka jest przyspawana.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.01.2017 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 U mnie w poprzednim domu bywało, że trzeba było wsadzić swoją łapę do wyczyszczonego paleniska (ostygniętego też oczywiscie:)) i szukać tego jednego żużelka, co wcisnął się w ruszt i blokował - taka to wada tego mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukaswwl 19.01.2017 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 oki dziekuje za podpowiedzi. dam znac jak mi sie uda uruchomic te ustrojstwo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts