Raptor1 15.09.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Witam z rewizyta rzeczywiscie mamy zbieżne upodobania budowlane. Gratuluje samowystarczalnosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 26.09.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 OCIEPLENIE Wczoraj w końcu przyjechał styro bo reszta zabawek już leży i czeka od prawie dwóch tygodni. Styro i paleta od kolegi Fightera (wielkie dzięki za załapanie się na dobą cenę) reszta gadżetów z neta. Udało mi się zrobić wczoraj 16m2(8x2m) w 5 godzin. Wszystko postaram się wam opisać na bieżąco ale przemyslenia trochę później jak będę miał więcej doswiaczenia. Przy rozładunku pomagał tesć i sąsiad - 110paczek (33m2) grubosć 20cm Klej do siatki, siatka i grunt: Kleję na piankę Inststik Wzór fantazja:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 26.09.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Wzór w dechę! Masz już pierwsze refleksje odnośnie klejenia? Łatwo, ciężko, może być? Czy wybór pianka vs klej podyktowany był względami praktycznymi (nie trzeba się babrać z klejem), jak to wychodzi cenowo? Masz listwę startową? To na dole to XPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 27.09.2017 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Kurna ładnie i czysto jak ja budowie pokazowej Na palecie widzę worki a kleisz na piankę... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 27.09.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Na palecie widzę worki a kleisz na piankę... ? Klej do siatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.09.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) No jak pieknie na styro nic nie poradzisz - czasy realizacji sa jakie sa ceny zreszta tez. Pewnie zima bedzie fajnie - znowu bedzie "zimowa promocja styropianowa by fighter1983" Pierwszy raz mam okazje policzyc ze zdjecia po dostawie spakowana palete 25x190 szara - zgadza sie (6 na warstwie x 4 warstwy, plus 1) 4 x siatka Caparol - zgadza się 2x Putzgrund610 25kg - zgadza się Wztki nie trzeba Edytowane 27 Września 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 27.09.2017 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Masz już pierwsze refleksje odnośnie klejenia?Łatwo, ciężko, może być? Czy wybór pianka vs klej podyktowany był względami praktycznymi (nie trzeba się babrać z klejem), jak to wychodzi cenowo? Mam ale podzielę się jak zrobię większość domu bo mi się zmienia ta opinia w raz z czasem, do soboty mam nadzieje pogląd mi się wyrobi. Masz listwę startową? To na dole to XPS? Listwy nie mam styro opiera się bezpośrednio na xps-ie. Na palecie widzę worki a kleisz na piankę... ? Tak jak napisał Marek to jest klej do siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 27.09.2017 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Szybka relacja: Tyle zrobiłem w pierwszy dzień A to już fotki z wczoraj: Doszła jedna warstwa górą (został pasek 30cm) Ganek i pomieszczenie tech. Jest trochę więcej zrobione ale ciemno już było więc fotek brak. Jak widać tempo trochę spada bo trzeba wyżej latać ale na razie wszystko robię bez rusztowania. Poza tym tempo zwolniło bo musiałem się zająć uszczelnianiem paroizolacyjnym którego nie chciało mi się robić wcześniej:) Taśma butylowa i jedziemy (bardzo dobrze klei, dużo lepiej niż Vaporseal który przy tym to jakaś pomyłka) Z lewej już wszystko uszczelnione a końcóweczka po prawej jeszcze nie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.09.2017 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Rury spustowe od rynien chcesz schować w ociepleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.09.2017 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 a tak BTW: zalapales sie na ta roznice transportowa o ktorej rozmawialismy, Knauf policzyl 1,5 a nie 3.Korekta na @Przelew zlecony - potw na @ odeslij mi tylko prosze kopie korekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.09.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 pamietaj o przewiazaniach w naroznikach! zdjecie numer 4. 3 i 4 plyta od dolu nie ma przewiazania w narozniku zewnetrznym, w wewnetrznym chyba tez. I pamietaj o "L" w otworach okna/drzwi. Styro powinienes miec wyciety w ksztalt litery "L" - nie mozesz miec polaczenia plyt styropianowych tworzacych jakby przedluzenie linii otworu okiennego bo ci bedzie pekac tzw "strzalka" w narozniku. Reszta bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 27.09.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Jeszcze maszynka skopiowana wiadomo od kogo:rolleyes: Podłączenie dalej nie wiem czy jest prawidłowe dwie pierwsze próby kończyły się wywaleniem korków w skrzynce elektrycznej(ale to było dawno i nie prawda:D). No ale niby działa i radzi sobie Pozdro lecę kleić dalej. Ps. Fighter jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 27.09.2017 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 zalapales sie na ta roznice transportowa o ktorej rozmawialismy, Z tego co widzę po FV jest 185zł/m3 więc się załapałem na 1,5zł. pamietaj o przewiazaniach w naroznikach! zdjecie numer 4. 3 i 4 plyta od dolu nie ma przewiazania w narozniku zewnetrznym, w wewnetrznym chyba tez. I pamietaj o "L" w otworach okna/drzwi. Styro powinienes miec wyciety w ksztalt litery "L" - nie mozesz miec polaczenia plyt styropianowych tworzacych jakby przedluzenie linii otworu okiennego bo ci bedzie pekac tzw "strzalka" w narozniku. Reszta bdb Spoko loko przewiązanie jest ale jest tak zajebiście zrobione że go nawet nie widać (a może to te szumy na fotkach). Ale tylko o grubość płyty czyli 20cm. Myślę że to nie problem. A okna mam od podłogi więc L-ki nie robię u dołu tylko u góry mogę zrobić. Dzięki za tipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 27.09.2017 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Rury spustowe od rynien chcesz schować w ociepleniu? Ehh te rury. To temat rzeka. Nie nie będę ich chował mam między nimi a ścianą 8-9cm i tam pójdzie Pir. Nic lepszego nie wykombinowałem a zakrywać nie chcę w razie W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 27.09.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Ehh te rury. To temat rzeka. Nie nie będę ich chował mam między nimi a ścianą 8-9cm i tam pójdzie Pir. Nic lepszego nie wykombinowałem a zakrywać nie chcę w razie W Jeśli to temat rzeka, to pewnie to rozważałeś, ale i tak zapytam nie łatwiej było w takim razie zamontować je w odległości 20 kilka centymetrów i po prostu je troszkę odsunąć od elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 27.09.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Gdzie robisz te uszczelnienia taśmą butylową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 27.09.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Jeszcze maszynka skopiowana wiadomo od kogo:rolleyes: Gdzieś widziałem podobna, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 27.09.2017 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pogadałem dziś 'chwilkę' z fighter1983 (dzięki raz jeszcze za poświęcony czas), no i chyba mnie przekonał do klasycznej zaprawy klejowej i kołkowania bo do dziś dnia zamierzałem kleić styropian o grubości 20cm na piankę (ew obwodowo pianka + 6 placków kleju by było szybko). Dodatkowo powrócił temat kołkowania. Nie jest to jednak drogi biznes a można spać spokojniej. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.09.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 To napisz jeszcze czym Cię przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 28.09.2017 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 To napisz jeszcze czym Cię przekonał też bym chciał się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts