Dawerty 18.01.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witam, to mój pierwszy post na forum, chociaż ostatnio często je przeglądam.Do rzeczy, mieszkam w małym bloku (prywatnym) i chciałem zainstalować sobie piec dolnego spalania w piwnicy ksgw zgoda 8kw. (pomijając fakt iż mam gazowe ogrzewanie i strasznie mi się ono nie podoba, ale to temat na inny wątek). Po opinii kominiarskiej usłyszałem iż byłaby taka możliwość by owy piec w piwnicy zamontować, problem jednak w tym iż piętro wyżej nikt nie mieszka, właścicielkę nie sposób "zlokalizować", a kominiarze chcą dostępu do mieszkania żeby sprawdzić czy w mieszkaniu przypadkiem któryś z kanałów nie jest od wentylacji. Druga sprawa iż owy komin jak usłyszałem będzie trzeba szlamować, co bardziej mi przypomina reanimację umarłego pacjenta, a na dodatek nie wiem czy komin mi "uciągnie" tego "dolniaka". Wpadłem na pomysł żeby zamontować na budynku komin dwuścienny (dwupłaszczowy) od poziomu piwnicy około 7,4m do dachu o średnicy 180. Wysłałem zapytanie do firmy o taki produkt i dostałem wycenę na 8500zl... co mnie powaliło z nóg. Na internecie znalazłem taki zestaw http://taniekominy.pl/komin-izolowany/5055-komin-fi-130-4m-wegiel-ekogrosz-mk-zary-izolowany.html i nie rozumiem tak wielkiej rozbieżności cenowej. Drugie pytanie czy dam to radę sam zamontować? No i ogólne opinie mile widziane, chciałbym zrobić to porządnie ale nie zrujnować się przy tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawerty 18.01.2017 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Jeszcze znalazłem takie coś z grubszej blachy http://taniekominy.pl/glowna/6807-komin-dwuscienny-kfs-ds-fi-180-8-m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.01.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Filozofii wielkiej nie widzę. Jak nie ma drewna w pobliżu instalacji, tym bardziej...Kominiarz to też musi zobaczyć, możesz się go poradzić przed montażem (płacąc z góry za opinię i ewentualny odbiór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawerty 23.01.2017 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A może ktoś ma taki komin, jakieś opinie na temat tego urządzenia? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts