scrabie 18.01.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Witajcie, potrzebuję waszej pomocy. Wszystko zaczęło się od tego, że mój pies ( weźmy szczeniaczka, syn się ucieszy, będzie super!), pogryzł kabel idący od puszki, do siłownika bramy uchylnej ( dziś trzeci raz ). Oczywiście po naciśnięciu guzika otwierania bramy, było wielkie jeb, błysk i tyle. Wywaliło bezpiecznik na płytce oraz w rozdzielni. Kabel wymieniony, bezpiecznik też. Niestety brama nie działa jak należy, po naciśnięciu otwarcia, jedno skrzydło uchyla się o kilka centymetrów i staje. Powtarza się to kilka razy, aż załapie i wtedy się otwiera całkiem. W trakcie otwierania, bramy nie da się zatrzymać, kiedyś naciśnięcie jeszcze raz guzika stopowało bramę, teraz na chwilę się zatrzymuje i jedzie dalej. Wygląda to tak jakby jakiś stycznik nie działał jak należy ( przy płytce słychać klikanie, jak załapie dobrze to klika dwa razy, jak źle to raz). Na dodatek brama działa na czas otwierania ( ustawiane pokrętłem) teraz tak nie jest, otwiera się od A do Z na całą rozpiętość sterownika. Powiedzcie mistrzowie czy da się coś z tym zrobić? Siłowniki to V2 CALYPSO 500, a centrala sterująca taka jak ta https://napedy24.pl/centrala-sterujaca-v2-city-7-p-1334.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.01.2017 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Jak klika, to może przekaźnik - trafiło go przy zwarciu. Chyba ktoś musi pomierzyć na miejscu - zdalnie ciężko będzie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 19.01.2017 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Dobra poszukam jakiegoś magika (chyba, że ktoś zna kogoś z okolic). Nie chcę brać byle serwisu, bo mi powie, że trzeba wymienić sterownik, a tak to ja sam umiem naprawić PS wczoraj ściągnąłem instrukcję sterownika, Pan instalator dał bezpiecznik 6.3A, zamiast 5A. Pewnie dlatego poszło dalej. Życie Ps2 Zapomniałem napisać w pierwszym poście, nie chce ktoś psa? Bardzo mądry, ułożony, nic nie gryzie oddaje ponieważ mam alergię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts