kokoszno 19.01.2017 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Hej, mam położone schody dębowe na beton. Chcę zabrać się w końcu za wykończenie ściany pod nimi - między betonowym szkieletem a stopniami są około 2-4 cm szpary (widać na zdjęciu). Pomyślałem, żeby te dziury po prostu zagipsować a później przejechać gładzią. Jednak, między gipsem a drewnianym stopniem chciałbym użyć akrylu - wiadomo schody pracują, nie chcę żeby gips popękał po tygodniu - pytanie jak podczas wypełniania gipsem zrobić takie 3-5mm przerwy na akryl? Włożyć jakąś cienką deseczkę, a potem ją wyciągnąć? Chyba, że macie jakiś inny pomysł jak można lepiej wykończyć te szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.01.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Masz to na zero z tynkiem czy wystają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoszno 19.01.2017 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wystają ok. 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.01.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 A dlaczego nie ma opasek drewnianych ? Załatwiłyby temat zalepiania dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.01.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Możesz na trepy i na podstopnice nakleić taśmę dwustronną na gąbce co stworzy dylatację jak przy oknach się stosuje i na to silikon. Jeśli są prawidłowo zamontowane to nie powinny sie w sumie uginać, jak się zrobi mikropęknięcie to możesz też to zrobić silikonem. Ewentualnie wykończenie listwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoszno 20.01.2017 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Dziś znajomy powiedział mi jeszcze o czymś takim jak akryl szpachlowy.Poczytałem trochę i wygląda to ciekawie, ale niestety zeszłoby kilkanaście pojemników na takie szpary. Ostatecznie chyba piankę dylatacyjną, podkleję stopnie od dołu i gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 20.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 tylko akryl szpachlowy nie daje się na grubość kilku cm tylko tak jak zwykły akryl na szparę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts