pablojarocin 19.01.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Witam.Jestem w trakcie budowy domu, mam wodę jednak zasuwa jest na ulicy.Mój problem polega na tym że jak chcę aby ktoś z wodociągów zakręcił mi wodę na głównym zaworze na zasuwie to chcą 50 złotych.Moje pytanie brzmi jaki tam jest klucz??? Czy ta zasuwa na końcu jest w kształcie kwadratu czy to jest w kształcie stożka??? Jaki tam jest wymiar??? Bym sobie pospawał i sam zakręcił i odkręcił bez dodatkowych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 19.01.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Otwórz dekielek na skrzynce i zobacz jaki masz trzpień od zaworu. W większości jest kwadrat. Popytaj w sklepach hydraulicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Sam klucz kosztuje tyle co usługahttp://allegro.pl/klucz-do-zasuw-wodnych-i-hydrantow-podziemnych-i6677099199.html#imglayermożesz zrobić go sam albo kupić w sklepie i będziesz miał na długi czas. Sprawdź tylko rozmiar nasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 19.01.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 ta niby śruba jest w kształcie kwadratu i do stożka więc wymiar twojego klucza nie musi byc idealny, w którymś miejscu będzie pasować i raczej nie przeskoczy. Wystarczy rurkę sklepać na jednym końcu w kwadrat a na drugim dospawać jakąś poprzeczkę do kręcenia. Nie pamiętam już z jakiej robiłem... fi 40? nie pamiętam już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablojarocin 19.01.2017 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Otwórz dekielek na skrzynce i zobacz jaki masz trzpień od zaworu. W większości jest kwadrat. Popytaj w sklepach hydraulicznych. Problem jest taki że jak podnoszę dykielek to ten zawór jest z 1,5 metra w dół i nie widać co to dokładnie jest. Ani nie ma jak tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.01.2017 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Zastosuj sposób starych żeglarzy: weź jaki kawałek plasteliny od dzieciaka lub trochę kitu, ugnieć na miękko wsadź do woreczka albo siatki po cytrynach, woreczek przyczep do kija od miotły (takerem np) teraz całość wsadź do otworu aż do wyczuwalnego oporu - zrobi Ci się odcisk trzpienia. Wyciągasz i masz kształt i wymiary na tacy Edytowane 19 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts