AxelG 31.08.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam wszystkich w jakich granicach mieszcza sie koszty budowy domu o pow. 100m/2 Dom ma byc nie podpiwniczony, prosty w budowie, bez garazu. Nie chcialbym przeplacic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 31.08.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 10.000 - 50.000 - 100.000 - 1.000.000- 10.000.000 W którymś przedziale się zmieścisz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
francuz 31.08.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 okolo 2000 zt/m "sredni standard" , jak cos zrobic sam to mozna i miej,nie zapomnij koszt wszystkich papierow,... mediow,ogrodzenia,...budinek gospodarczy... powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena-B 01.09.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Francuz, ok. 2.000 to jest za jaki stan budowy? Czy w tym już są instalacje, biały montaż średniego standardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
francuz 01.09.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 tak wszystko jest wyliczone = "pod klucz" nawet wykonczenie jak podloga i malowanie . Na razie ja nie budowalem tylko tak wynika z moich wyszukiwan. powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 01.09.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Słyszałem, że można się zmieścić w 1700 zł. za m2.aha i jeszcze jedno, nie które osoby podają cenę wyższą gdy już się wybudowały od rzeczywistej, a inne które się budują - odwrotnie. Taka jest już nasza natura. (oczywiście pragnę podkreślić, że to nie które osoby)Sam mam do dyspozycji 100 tys. i zamierzam wybudować mały domek. Niestety wiem, że to zamało chociaż zapewniają mnie, że jak samemu będę wykonywał większość prac to może starczyć.Ja myślę, że na mały domek to potrzebna działka z załatwioną papierologią+150 tys. i to bardzo oszczędnie i bez wodotrysków.Kurde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 02.09.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 fundamenty 5-10 tysściany około 10tys.stropy dwa (jak masz poddasze) zwykle teriva około 10-15 tyskominy w zaleznosci od ilości i od wariantu 5-10 tysocieplaenie steropek ok 2 tys, plus klej, siatka itd 1 tys. razem około 3 tys.tynki jakieś 6 tys minimumdach i pokrycie dachu dwospadowego blachodachówka circa 15 tysstolarka okienna 15 tys.drzwi do dwóch garaży 5 tys plus napędy 2,5 tys.= 7,5 tys.drzwi d0 domu 2-6 tyssiatka na ogrodzenie 2 tys.podłogi około 5 tys. (izolacja i wylewki)circa wychodzi 97 tys bez robocizny, robocizna jakieś 30 tys gdy robi firma od a do z, i vat wliczony w to. do tego dolicz:instalacje co z piecem w zalezności od tego czym chcesz palić - 2-25 tys.kominek - 5 tys.ocieplenie poddasza welną ok. 4 tys.panele, parkiet tarrakota - 2-5 tys.płytki, muszle, baterie, natrysk - średni standard - 5-7 tyskuchnia z urządzeniami 15 tys ale możesz mieć taniej jak meble kupisz na targusypialnia 2-5 tys.saloon - uśredniając 5 tys. (mżesz nawet i 50 tys. jak plazme kupisz a podloge z niebieskiego marmuru zrobisz)nie licząć wykończenia piwnicy to wychodzi:około 90 tys. zamknięty45 tys wykonczenie parteru do mieszkaniarazem jakieś 150 tys. i można mieszkaćdodaj do tego cene działki(róznie ale taniej niż 15 tys, nie dostaniesz) i przyłaczy (ok 10 tys razem), i masz realne koszty inwestycji w wielkim przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxelG 02.09.2004 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 shago dzieki za tak dokladne daneczy ty jestes z branzy budowlanej?Axel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 03.09.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 jak najbardziej, sam wysyłam maile, sam dodaje i sam mnoże, w przerwie pomiędzy jedną poradą prawną a drugą. i sam bedę budował dom bo robocizna na moj projekt kosztuje 35 tys za stan surowy z dachem. inna sprawa że ja mam piwnice i dwa garaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 03.09.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 kominy schiedla a takie mam w projekcie wg,. cen producenta to wydatek min. 7,5 tys. max 9,8 tys.; schiedel jest stosunkowo drogi, można szukać czegoś tańszego. ceny u porzadnych producentów masz na stronach internetowych. zadzwonić tylko trzeba i spytać czy aktualne.ps. jak ci dadzą upust to sie cieszysz, jak nie to zdziwniony nie jestes bo akurat tyle miales w budżecie. planuj wiecej, mniej wydaj to na plazme zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts