piqiu 19.01.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Serdecznie, Ostatnio na forum zawitał wątek z 'Listą najgorszych instalatorów'. Jak, że lista nadal jest pusta, proponuje wątek przeciwny Oczywiście nie jestem pewien czy taka lista jest akceptowalna bez 'płatnych kont'. A tak na poważnie to szukam sprawdzonych instalatorów PC i podłogówki, może ktoś by podzielił się spostrzeżeniami jak taką perłę wyłowić wśród innych instalatorów, co by z jednej strony nie zgolili a z drugiej żeby układ działał sprawnie? Pozdrawiam. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez piqiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.01.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Witam Serdecznie, ... A tak na poważnie to szukam sprawdzonych instalatorów PC i podłogówki, może ktoś by podzielił się spostrzeżeniami jak taką perłę wyłowić wśród innych instalatorów, co by z jednej strony nie zgolili a z drugiej żeby układ działał sprawnie? Pozdrawiam. Jakbys jeszcze podał lokalizację to moze odzew byłby wiekszy, a tak nie podałes zadnych danych to i nie dziwne ze ofert nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 19.01.2017 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Proszę: PoznańDom 200m2, pow do ogrzania + 100m2 piwnicy( nie planuje jej ogrzewać) Zapotrzebowanie na ciepło 11,5kW 100% podłogówka Rozważam PC PW, ale cały czas zastanawiam się czy gaz nie lepszy. Energia tańsza z PC, ale instalacja droższa 2x, a do tego naprawy, serwis itp, nie wiem czy to się kiedykolwiek zwróci. WM + Reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.01.2017 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 [*]Zapotrzebowanie na ciepło 11,5kW To jest pewne? a tak przy okazji to nie jest zapotrzebowanie na ciepło, a projektowe obciązenie cieplne + (cwu- ewentualnie) Mam pewne wątpliwosci ale nie wiem jak ocieplony jest dom, chociaz Poznan to II strefa czyli -18 oC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 20.01.2017 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 No niestety trochę dużo, na swoją obronę podam że dom stoi już w stanie surowym zamkniętym 15 lat, więc najwięcej strat idzie przez okna 25%. Do tego jest to bliźniak, a sąsiada nie ma (druga połowa w identycznym stanie) i raczej nie prędko się pojawi, wobec czego jedna ścian (80m2) jest ocieplona MAXem 25cm i ona też zjada kolejne 25%. Dalej jest wentylacja, która mimo reku też zjada 25%. Tak czy siak myślałem że oferty posypią się jak z kapelusza, w końcu jest kasa do zarobienia, a tu nic ludzie jacyś nieśmiali, to może na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.01.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Tak czy siak myślałem że oferty posypią się jak z kapelusza, w końcu jest kasa do zarobienia, a tu nic ludzie jacyś nieśmiali, to może na PW? Nic dziwnego, roboty w tej branży jest nie do przerobienia, ja jeszcze nie dokończyłem zeszłorocznych planów (jeszcze 3szt i wyjdę na prostą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 20.01.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Nic dziwnego, roboty w tej branży jest nie do przerobienia, ja jeszcze nie dokończyłem zeszłorocznych planów (jeszcze 3szt i wyjdę na prostą) Wszystko przez te dalekie wyjazdy w Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 20.01.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 jak bym był uszczypliwy i pamiętliwy to bym napisał pewnie czemu się grafik rozleciał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 20.01.2017 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Nic dziwnego, roboty w tej branży jest nie do przerobienia, ja jeszcze nie dokończyłem zeszłorocznych planów (jeszcze 3szt i wyjdę na prostą) No nie planuje tej instalacji na teraz zaraz, raczej perspektywa ok pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 23.01.2017 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To może ktoś kto już znalazł instalatora i jest z niego zadowolony podeśle jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.01.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 No jak chcesz pompę to ja Ci pomogę, bo reszta kolegów udaje zapracowanych chyba..., albo boi się że podpucha i ich oferta zaraz wyfrunie na forum muratora i potem będzie besztana że drogo, źle i na tanich materiałach heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To może ktoś kto już znalazł instalatora i jest z niego zadowolony podeśle jakieś namiary? Witam ! Tutaj masz mapę z naszymi autoryzowanymi partnerami w Twojej okolicy. Warto przedzwonić do kilku najbliższych i zapytać od wycenę, a także dodatkowe rabaty na urządzenia marki Viessmann. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts