Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lista sprawdzonych instalatorów

piqiu

Recommended Posts

Witam Serdecznie,

Ostatnio na forum zawitał wątek z 'Listą najgorszych instalatorów'. Jak, że lista nadal jest pusta, proponuje wątek przeciwny :)

Oczywiście nie jestem pewien czy taka lista jest akceptowalna bez 'płatnych kont'.

A tak na poważnie to szukam sprawdzonych instalatorów PC i podłogówki, może ktoś by podzielił się spostrzeżeniami jak taką perłę wyłowić wśród innych instalatorów, co by z jednej strony nie zgolili a z drugiej żeby układ działał sprawnie?

Pozdrawiam.

Edytowane przez piqiu

Witam Serdecznie,

...

A tak na poważnie to szukam sprawdzonych instalatorów PC i podłogówki, może ktoś by podzielił się spostrzeżeniami jak taką perłę wyłowić wśród innych instalatorów, co by z jednej strony nie zgolili a z drugiej żeby układ działał sprawnie?

Pozdrawiam.

Jakbys jeszcze podał lokalizację to moze odzew byłby wiekszy, a tak nie podałes zadnych danych to i nie dziwne ze ofert nie ma.

Proszę:

• Poznań
  • Dom 200m2, pow do ogrzania + 100m2 piwnicy( nie planuje jej ogrzewać)
  • Zapotrzebowanie na ciepło 11,5kW
  • 100% podłogówka
  • Rozważam PC PW, ale cały czas zastanawiam się czy gaz nie lepszy. Energia tańsza z PC, ale instalacja droższa 2x, a do tego naprawy, serwis itp, nie wiem czy to się kiedykolwiek zwróci.
  • WM + Reku

No niestety trochę dużo, na swoją obronę podam że dom stoi już w stanie surowym zamkniętym 15 lat, więc najwięcej strat idzie przez okna 25%. Do tego jest to bliźniak, a sąsiada nie ma (druga połowa w identycznym stanie) i raczej nie prędko się pojawi, wobec czego jedna ścian (80m2) jest ocieplona MAXem 25cm i ona też zjada kolejne 25%. Dalej jest wentylacja, która mimo reku też zjada 25%.

Tak czy siak myślałem że oferty posypią się jak z kapelusza, w końcu jest kasa do zarobienia, a tu nic :) ludzie jacyś nieśmiali, to może na PW?

Tak czy siak myślałem że oferty posypią się jak z kapelusza, w końcu jest kasa do zarobienia, a tu nic :) ludzie jacyś nieśmiali, to może na PW?

Nic dziwnego, roboty w tej branży jest nie do przerobienia, ja jeszcze nie dokończyłem zeszłorocznych planów ;) (jeszcze 3szt i wyjdę na prostą)

To może ktoś kto już znalazł instalatora i jest z niego zadowolony podeśle jakieś namiary?

Witam !

Tutaj masz mapę z naszymi autoryzowanymi partnerami w Twojej okolicy. Warto przedzwonić do kilku najbliższych i zapytać od wycenę, a także dodatkowe rabaty na urządzenia marki Viessmann.

Pozdrawiam !