Piotr Wawa 20.01.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Witam,próbując wyregulować podłogówkę na 2 z 11 pętli kręcenie rotametrami nic nie zmienia, cały czas jest przepływ 2 - czym to może być spowodowane (reszta działa)? Mam rozdzielacz Capricorn, na dole mam siłowniki SALUSA połączone ze sterownikiem podłogowym sterującym całym rozdzielaczem (oddzielne sterowanie rozdzielacz parter, oddzielnie piętro). Czy to oznacza, że w danych pętlach nie ma przepływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.01.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Może się zacięły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.01.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Przepływ na poziomie 2l/min to dużo. Jeśli regulacja nie przynosi efektu to świadczy o uszkodzeniu lub tylko zawieszaniu się rotametrów. Należy w nie postukać tak aby pływak ustawił się w pozycję która została wyregulowana. Regulacja może nie przynosić efektu płynnego ruchu pływaka ale na całkowite zamknięcie przepływu powinien on zareagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 20.01.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Może pękły w środku (góra rozdzielona od dołu). Musiałbyś wykręcić cały rotametr żeby sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.01.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 A wyłącz pompę i zobacz czy idą w górę. U mnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts