fighter1983 20.01.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Wrzuce tutaj, bo nie wiem kogo pominałem w mailingu. Wszyscy którzy w ciagu ostatnich 2-3 tygodni dostawali oferte na styro Knauf - ostatni dzien waznosci.Cena od poniedzialku 11-15 netto/m3 w gore. Dzisiaj jeszcze przyjmuja moje otwarte tematy w cenach jak w ofertach. Sorry za smiec na forum, ale duzo osob ostatnio pytalo, i nie wiem czy wszystkim udalo mi sie napisac w mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 O k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 25.01.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Czyżby efekt nowego EP...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.01.2017 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Czyżby efekt nowego EP...? Co to EP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.01.2017 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 http://muratordom.pl/budowa/przed-budowa/nowe-warunki-techniczne-wskaznik-ep,13_11120.htmlartykuł o EP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.02.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 zeby nie bylo ze strasze. ale... grudzien 2016 na styczen 2017 - EPS okolo 10-15netto na m3 do gorya dzisiaj juz 2 producent pisze mi ze ceny do 8 lutego i 9 lutego EPS kolejne 10-12% w gore.A jest jeszcze mega przed sezonem wczesnie... wiec jak ktos ma zamiar nadobywac EPS - mysle ze ostatni dzwonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.02.2017 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 To juz nie ma się z czego śmiać za chwile bedzie tak: .... luty 2017 styropian Termoorganika 0,031 Termonium Plus cena rynkowa okolo 230 brutto. co bedzie w sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Old Shatterhand 07.02.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Na allegro firma Dmk Invest ma wystawiony Austrotherm 031 fasadowy w cenie 195zl/m3. Okoliczna hurtownia ma cene 217zl i tez grozi podwyzkami od 9. lutego, a o rabacie za bardzo nie chca dyskutowac mimo ze robimy u nich wszystkie budowlane zakupy.Pytanie brzmi: gdzie jest haczyk? Na calej elewacji wyszla mi roznica prawie 1000zl. Nie stac mnie na tak drogi regionalny patrotyzm konsumencki. Tylko czy nie ma jakiegos haczyka? Ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 07.02.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 A co tu wyjaśniać? Martwy sezon, magazyny u producentów pełne, więc badają rynek.Zacznie się sezon, to każdy będzie chciał sprzedać jak najwięcej swojego towaru i ceny się unormują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Old Shatterhand 07.02.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Czyli co? Brać w tej cenie i sie nie ogadac do tylu? Cena bardzo, bardzo atrakcyjna. ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 07.02.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 No chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.02.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 firma ma pewnie od groma aukcji, i nie aktualizuja cen "na biezaco" Allegro tak na dobra sprawe w tym przypadku nie sluzy sprzedawcom do sprzedawania, wystawia sie aukcje po to zeby klient zadzwonil. Austrotherm 0,031 np w tej chwili hurtownia kupuje po 168 netto (cena do 14 lutego) pozniej kolejna jakas tam podwyzka, patrzac na termoorganike - bedzie znaczna, bo austrotherm zazwyczaj 2-3 zl drozszy od termoorganiki, a termoorganika to w tej chwili 187 netto za 0,031. Co do firmy z allegro - blad maja na 100% , jezeli klikniesz kup teraz - narobisz komus problemow. pytanie tylko czy maja taka ilosc wystawiona, bo pewnie 1m3 jest wystawiony. Albo jak klikniesz to beda sie ratowac kosztami dostawy... wyimaginowanymi, no ale beda. Najlepiej zadzwon i zapytaj albo popros o oferte na mail. kopie wrzuc z zapytaniem do mnie Imho - cena niemozliwa za 0,031 Austrothermu - cudów nie ma. Co do teorii "badania rynku przez producentow" - nie to nie jest prawda. 2 lata temu, rok temu ci sami producenci w okresie grudzien/luty mieli ceny styro o srednio 20-25 netto nizsze niz w sezonie, w sumie mozna to potwierdzic jezeli ktos sledzil ceny, dla zainteresowanych w sumie moge nawet moje cenniki wg moich cen zakupu udostepnic archiwalne z okresu np listopad 2015 - sierpien 2016 cenniki styropianow dla hurtowni nie podlegaja rabatowaniu. potwierdzic mozna to w moim watku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?233123-Ekstremalnie-tani-styropian-Zima-2014/page16&highlight=styropian+zima zima 2014 zima 2015 a w tym roku zupelnie odwrotnie... ceny mega w gore zima ze wzgledu na: slaba zlotowka - drogie euro (producent surowiec kupuje w euro) slaba zlotowka - drogi dolar (cena barylki ropy ma znaczenie, a ropa w skali makro przeciez jak na gieldzie: w $/barylke) bardzo droga barylka ropy (gielda w dolarach) to 3 czynniki podnoszace cene styro jeden obnizajacy - tzw martwy sezon w styropianach czyli cos co powodowalo zawsze obnizenie cen na zime. dociekliwi niech sprawdza archiwlane kursy: PLN/EUR PLB/USD gieldowa cena ropy PLN/USD no i ceny podane w zalinkowanym watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 08.02.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 a ja myślę że to ma związek z nowymi przepisami na 2017 domy bardziej energoszczędne to i zbyt będzie większy więc można podnieść ceny bo i tak się swoje sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.02.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 a ja myślę że to ma związek z nowymi przepisami na 2017 domy bardziej energoszczędne to i zbyt będzie większy więc można podnieść ceny bo i tak się swoje sprzeda oby nie. i nie sadze zeby to moglo miec taki wplyw. rownie dobrze teraz mozna by ta zasada sie kierowac. przeciez ludzie i tak docieplaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.02.2017 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Na allegro firma Dmk Invest ma wystawiony Austrotherm 031 fasadowy w cenie 195zl/m3. Okoliczna hurtownia ma cene 217zl i tez grozi podwyzkami od 9. lutego, a o rabacie za bardzo nie chca dyskutowac mimo ze robimy u nich wszystkie budowlane zakupy. Pytanie brzmi: gdzie jest haczyk? Na calej elewacji wyszla mi roznica prawie 1000zl. Nie stac mnie na tak drogi regionalny patrotyzm konsumencki. Tylko czy nie ma jakiegos haczyka? Ktos pomoze? a to nie jest przypadkiem wałek ze styro na 8%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 08.02.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Albo maja na stanie stare zamowienia i odbior wlasny Ja na szczescie zamowilem! Mysle, ze w najgorszym wypadku w sezonie bedzie ta sama cena, a jest ryzyko ze sporo wieksza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Old Shatterhand 10.02.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Zakupiłem styropian jednak w swojej sąsiedniej hurtowni. Wynegocjowałem cenę na 213zł. Oferty firmy dmk invest zdążyły CAŁKIEM zniknąć z allegro, inny sprzedawca mający po 196,80zł okazało się nie aktualizował oferty i obecnie ma już po 220zł. Dzwoniłem jeszcze do firmy z Warszawy mającej po 205zł i już niby się zdecydowałem, ale na koniec przeczytałem o jakiejś przedpłacie. Stwierdziłem, że za te 200parę złotych już nie warto ryzykować, a i hurtownia na przyszłość będzie milszym okiem na mnie spoglądać. ^^ a jeszcze duuużo zakupów przede mną... Busters, po ile zamówiłeś? Fighter1983, możliwe, teraz w sumie już mi wszystko jedno, bo styro już na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 10.02.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Zamowilem od fighera1983, cene masz na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 13.02.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ja słyszałem, że to przez monopol, który zrobił się na rynku producenta granulatu. Nie wiem ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.02.2017 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) Ja słyszałem, że to przez monopol, który zrobił się na rynku producenta granulatu. Nie wiem ile w tym prawdy monopol na surowiec byl zawsze, tzn prawie monopol. jeszcze tydzien mam stare ceny w knauf-ie, czyli pewnie za chwile bedzie jak w termoorganice i austrothermie. Oczywiscie na przykladzie najbardziej popularnej 0,031 Austrotherm 181 juz po podwyzce Termoorganika 187 juz po podwyzce Knauf 165 jeszcze przed podwyzka. Oczywiscie netto/m3 Edytowane 14 Lutego 2017 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts