maciek664 20.01.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Witam wszystkich ! To mój pierwszy post na tym forum, pisze w sprawie takiej jak w temacie, ocieplenia sciany szczytowej wewnątrz mieszkania . Jest to mieszkanie na 4 piętrze od strony szczytowej, podobno blok ocieplany w 2011 r. jednak w mieszkaniu nie jest za ciepło.. mogłoby być lepiej Czytalem rożne opinie, ze można, ze jest to sredni pomysł ze względu na mozliwosc występowania wilgoci i grzyba po ociepleniu sciany wewnątrz.. Chcialem prosić o pomoc bardziej doświadczonych kolegów i porady. Czy można ? jeżeli tak to czym najlepiej ? Z góry dziekuje za wszelką pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.01.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Ja u siebie ociepliłem ściany styropianem 2 cm . Siatka +klej. Łącznie z łazienką , gdzie dałem płytki. Różnica kolosalna. Nic złego się nie dzieje. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 20.01.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Można, nie martw się, wilgocią ma się zająć wentylacja, ile masz miejsca na ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek664 23.01.2017 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To jest ciana 11m2, czuć ze bije od niej chłod..niestety łazienki ani kuchni już nie jestem w stanie ocieplić ponieważ są zalozone płytki. Ale mysle ze ocieplenie ten sciany szczytowej która jest dość spora jak na to mieszkanie mysle ze może dużo pomoc Myślalem o styropianie i karton gipsie. będzie dobrze ? trochę czytałem ostatnio o piankach, aerozelach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 23.01.2017 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To jest ciana 11m2, czuć ze bije od niej chłod..niestety łazienki ani kuchni już nie jestem w stanie ocieplić ponieważ są zalozone płytki. Ale mysle ze ocieplenie ten sciany szczytowej która jest dość spora jak na to mieszkanie mysle ze może dużo pomoc Myślalem o styropianie i karton gipsie. będzie dobrze ? trochę czytałem ostatnio o piankach, aerozelach ? Najlepsze pIanki sa o 50% cieplejsze ni styro. Aeeogel pewnie ze 2-3 razy lepsze niz styro - ale najpierw sprawdz cene Wbrew temu co napisał scrabie, wilgocią należy się martwic. Wentylacja zajmuje sie usuwaniem pary wodnej z mieszkania. Ale jak para wodna jakąś dziurką wlezie pomiedzy sciane a styropian to w odpowiednich warunkach bedzie sie mogła wykroplić. Jak sie wykropli to łątwo nie odparuje. I moze spowodowac rozwój mikroorganizmów (czytaj grzybek). Widac go nie bedzie, ale zarodniki se bedzie rozsiewał. Musi to być zrobione mega szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.01.2017 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Najlepsze pIanki sa o 50% cieplejsze ni styro. Kingspany PIR np .. w osłonie z alu fatkt i te bym polecił.. to musiało by być szczelne! na dyfuzję, bo cieplnie będzie dobrze, ale wredna gazowa małpa - para wodna wciśnie się w każdą przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 24.01.2017 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Dlatego polecimy koledze założenie paroizolacji i zadbanie o wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts