BubkiDwa 20.01.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Szukam producenta wiezby prefabrykowane. NIE wiazarow prefabrykowanych tylko wiezby. W projekcie mam wiezba, a chcialam wiazary. Okazlo sie, ze wiazary zabiora miejsce i sie zmniejszy powierzchnia na poddaszu. Szukam teraz firmy, ktora zrobi mi wiezbe, ale nie swieza, tylko prefabrykowana. Czy jest ktos taki? Jestem z podlasia. Bardzo prosze o pomoc. Nie moge nikogo znalezc albo nikt mi nie odpisuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 20.01.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Wszyscy fachowcy od drewna wyjechali z Podlasia na budowy w okolicach Warszawy lub są Twoimi sąsiadami w Londynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 20.01.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Niestety znaleźć kogoś kto się zajmuje prefabrykacją więźby jest bardzo trudno, ja w swojej okolicy znalazłem tylko jedną firmę. Niestety są to wiązary i nie wiem czy można jakoś inaczej to rozwiązać. Przy takiej konstrukcji dachu strych jest bezużyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.01.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Zrobię bez problemu cały dach. Proszę o kontakt na e-mail. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 23.01.2017 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jedyne co znalazlam ( polecone przez architekta) to Inter-Lers. Czekam na wycene, Jakto jest, ze jak wiazary to nie bedzie juz poddasza? Troche tego nie rozumiem. Moze ktos mi to lopatologicznie wytlumaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.01.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Bo prefabrykowany wiązar to kratownica łączona na płytki kolczaste. Przekroje drewna mogą być znacznie mniejsze od więźby tradycyjnej ze względu na rozkład sił węzłach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts