lion 10.10.2022 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Dzięki za potwierdzenie. Łudziłem się, że może jest inaczej, a faktycznie tylko 5 biegów i to w niezbyt mocnej obiegówce :/ ps. masz instalację z buforem? Jeśli tak to jak jest wpięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michas333 10.10.2022 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Witam,Stałem się jakiś czas temu niby szczęśliwym posiadaczem zubadana 10kwNiestety firma która montowała pompę nie ma zbyt dużych kompetencji i od początku są niestety problemy a dokładniej bład L9Początkowo był problem z przepływem który był zerowy, panowie przerobili instalacje trochę i pompa ruszyła ale niestety po dwóch tygodniach problem wrócił znowu bład L9 lecz tym razem przepływ jest i wynosi 23 wiec nie ma źleJakie mogą być inne przyczyny tego błędu? Wszystkie filtry wyczyszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 10.10.2022 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Czujnik przepływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 18.10.2022 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Dzięki za potwierdzenie. Łudziłem się, że może jest inaczej, a faktycznie tylko 5 biegów i to w niezbyt mocnej obiegówce :/ ps. masz instalację z buforem? Jeśli tak to jak jest wpięty? Tak mam bufor (a właściwe to sprzęgło - mam dwa obiegi - parter i góra). Założyłem bo byłem zdziwiony małym przepływem przez podłogówkę wpiętą bezpośrednio w tą (zaj....tą) pompę obiegową. Po zamontowaniu sprzęgła trochę się zmieniło więc już nie wracałem z powrotem. Generalnie nie narzekam na urządzenie - bo działa, bierze mało kWh, ale ta obiegówka jest jakaś beznadziejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 10.11.2022 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Powiedzcie mi, w ustawieniach serwisowych jakie macie ustawione zakresy temperatur dla zasilania tj temperaturę minimalna i maksymalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 28.11.2022 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 @mickry to kwestia zależna od indywidualnych potrzeb/instalacji. U mnie teraz np. 34-44. Mam pytanie dot. wskazań liczników en.el.i ciepła - jak je wymusić, bo od kilku dni od uruchomienia PC są tylko kreski/brak wskazań? Zrobiłem wczoraj reset - wartości powinien od razu wskazywać czy po upływie jakiegoś czasu ?Mam też licznik SDM72D - wyjście impulsowe podpięte pod płytę i zworka na ON, przy czym nie wiem czy szerokość imp. jest prawidłowa, więc może być niekompatybilny bo producent coś zmieniał w tych modelach, ale i tak bez niego i na zworce OFF również nic nie pokazywał przez dwa dni.Dla wyprodukowanego ciepła nie mam zewnętrznego licznika, więc tu zworka fabrycznie OFF.Dla obu energii zostało standardowe "Częstotliwość impulsów: 1000imp/kWh" co jeszcze można zrobić? poza płytą reset samego sterownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 29.11.2022 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Pamiętam, że 4 lata emu też miałem na początku kreski w licznikach."Wsparcie" Mitsubishi powiedziało reset ustawień (to w menu instalatora).Chyba kilka razy to robiłem, aż zadziałało - no cóż Mercedes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 29.11.2022 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 tak mułowato działającego sterownika to w 2022 pewnie niewiele osób by się spodziewało (pewnie fan amigi albo atari jest za to odpowiedzialny w mitsu) ad liczniki to może faktycznie kilkukrotny reset jest tu kluczem do sukcesu;dopytam jeszcze o konfig:-czy zworki na licznik en.el. i ciepła przestawiałeś na ON czy zostają na OFF (gdy nie ma zewn. liczników)?- reset robiłeś dla FTC czy sterownika głównego ?- wartość 1000imp/kWh? ps. podrzucisz jakiś namiar do tego "wsparcia" w mitsu? im nawet formularz zapytania nie działa na www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 29.11.2022 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Zerknę w domu.Jeżeli chodzi o kontakt to po prostu dzwoniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 30.11.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Zerknę w domu. Jeżeli chodzi o kontakt to po prostu dzwoniłem Poniżej zdjęcia hydrobox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 01.12.2022 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2022 Dziękuje kolego za foto. Możesz jeszcze przy okazji podejrzeć w sterowniku jakie masz wartości imp/kWh (w serwisowych ustawieniach pomiaru energii).Jak będę przy sterowniku to jeszcze zweryfikuję czy przypadkiem dane nie pojawiają się dopiero po zakończeniu danego miesiąca, czyli dziś 1.12. wystartowałby nowy cykl i może wtedy będzie podsumowanie listopada (chociaż powinien dobowo zliczać wg mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 02.12.2022 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Dziękuje kolego za foto. Możesz jeszcze przy okazji podejrzeć w sterowniku jakie masz wartości imp/kWh (w serwisowych ustawieniach pomiaru energii). Jak będę przy sterowniku to jeszcze zweryfikuję czy przypadkiem dane nie pojawiają się dopiero po zakończeniu danego miesiąca, czyli dziś 1.12. wystartowałby nowy cykl i może wtedy będzie podsumowanie listopada (chociaż powinien dobowo zliczać wg mnie) Wszędzie (energia i ciepło) mam "1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 02.12.2022 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2022 Wczoraj, tj.1.12. pojawiło się podsumowanie obu energii za listopad, czyli musiał faktycznie zaliczyć dany miesiąc. Widocznie u każdego inaczej... Mimo wszystko dzięki za weryfikację, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 08.12.2022 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Też mam zawias zużycia energii właśnie od czasu resetu;) co do samego działania sterownika to fakt jest wolny strasznie, ale może to jest klucz do niezawodności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 08.12.2022 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Na szczęście nie ma potrzeby grzebania tam codziennie. A przy okazji pytanie -na jakim biegu śmiga u Was pompa obiegowa i jaki przepływ dostajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 09.12.2022 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Na szczęście nie ma potrzeby grzebania tam codziennie. A przy okazji pytanie -na jakim biegu śmiga u Was pompa obiegowa i jaki przepływ dostajecie? powinien być na 5 biegu powyżej 20l/min, z tego co rozmawiałem z chłopakiem który montuje i serwisuje mitsu to powinno byc zawsze na 5, ze względu na odbiór ciepła przez wymiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.12.2022 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Moja ekipa serwisowa też mówiła o Vbiegu. W manuału dla 8kW jest zakres 9-22,9 L/min. Zostawiłem na IV z przepływem 23 (na V było 25) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 09.12.2022 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Moja ekipa serwisowa też mówiła o Vbiegu. W manuału dla 8kW jest zakres 9-22,9 L/min. Zostawiłem na IV z przepływem 23 (na V było 25) no to dobre masz przepływy, pytanie czy ten zakres to jest min max, czy że im wiecej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.12.2022 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Separator i zawór przełączający brałem z możliwie wysokim kvs, ale buforek robi też swoją robotę.Jak dotrze moduł wifi to będę miał możliwość porównania wpływu biegu pompki (przepływu) na pracę PC. Te 9L/min to pewnie jakiś tolerowany margines (zakładam, że sporym kosztem w postaci zwiększenia mocy sprężarki), bo przy 5L/min przepływomierz wywala dopiero błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 19.12.2022 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Separator i zawór przełączający brałem z możliwie wysokim kvs, ale buforek robi też swoją robotę. Jak dotrze moduł wifi to będę miał możliwość porównania wpływu biegu pompki (przepływu) na pracę PC. Te 9L/min to pewnie jakiś tolerowany margines (zakładam, że sporym kosztem w postaci zwiększenia mocy sprężarki), bo przy 5L/min przepływomierz wywala dopiero błąd. a jaki masz przed buforem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts