NC_PC 30.11.2018 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 ^^ Mam lodowke 8,0 kw rok produkcji 6.2018 ale nie pamietam oznaczenia hydroboxu, jed zew to puhz-shw80yaa Zeby zdjac przedni panel hydroboxu trzeba wylaczyc system ? W ogole jak sie go zdejmuje ? dwie małe śrubki o dołu, nie musisz wyłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 30.11.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 ^^Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 30.11.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 jaka aktualna cena tego mercedesu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 30.11.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 jaka aktualna cena tego mercedesu ? Od wczoraj spadła u mnie o 2500zł, taka promocja od mitsubishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.12.2018 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Odnosnie grzalki to moze pompa chce jej uzyc bo delta T jest wieksza od 5 stopni? Gdzie menu serwisowym mozna sprawdzic czy dla grzalek mozna ustawic temperature ? Jakim kode sprawdza sie ilosc startow i stopow sprezarki i jej czas pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 01.12.2018 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Tutaj masz całe menu od mitsubishi dla płyty FTC 5 a grzałki to chyba tryb symultaniczny z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praid 01.12.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Dzień Dobry.Posiadam Pompę Mitschubisi Ecodan 11,2 kW. Mam system z grzejnikami. Jest zainstalowany termostat pokojowy Mitschubisi ale mam z nim problem.Jest wszystko zainstalowane zgodnie z instrukcją. Jest połączenie miedzy jednostkami. Na termostacie jest zadana temperatura 21 stopni. Gdy temperatura zostaje w pomieszczeniu uzyskana pompa się nie wyłącza. Dopiero jak podniosę temperaturę o 5 stopni to pompa się wyłącza. tak sam jest z załączaniem pompy.Proszę o informacje czy jest jaka histereza aby można było to zmienić?? Przeszukałem już wszystko i nie mogę sobie z tym poradzić. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez praid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 01.12.2018 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 No tam jest własnie histereza fabryczna, dlatego instaluje swoim klientom inne termostaty bo ten oryginalny nie jest najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praid 01.12.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 To jaki termostat najlepiej założyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 01.12.2018 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 To jaki termostat najlepiej założyć??? Ja montuję salusy, ale wybór jest ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.12.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Tutaj masz całe menu od mitsubishi dla płyty FTC 5 a grzałki to chyba tryb symultaniczny z tego co pamiętam [ATTACH=CONFIG]422613[/ATTACH] wg angielskiego opisu to tryb tylko w przypadku gdy immersion heater jest obecny czyli jak jest ta dodatkowa grzałka i tyczy się równoległego grzania CWU i obiegu grzewczego -> obiegu grzewczego pompą i /lub grzałką (booster heater) a CWU ta dodatkowa grzałka czyli immersion heater, jesteś pewny, że da sie to ustawić temperaturę dla gzrałki kiedy ma być używana ? czy funkcja zabezpieczenia przeciwzmrozniowego to defrosty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 01.12.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Odnosnie grzalki to moze pompa chce jej uzyc bo delta T jest wieksza od 5 stopni? Gdzie menu serwisowym mozna sprawdzic czy dla grzalek mozna ustawic temperature ? Jakim kode sprawdza sie ilosc startow i stopow sprezarki i jej czas pracy ? 002 - Compressor-Accumulated operating time unit 10hr 003 - Compressor-Number of operation times unit 100 times Co do grzałek to nie wiem. Kubson coś wspominał, że ma ustawione -10 dla CWU i -15 dla CO, ale jak to nie wiem. Na pewno nie z menu instalatora. Mi pomoc techniczna powiedziała, że to sterownik określa czy potrzebuje grzałki czy nie. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez milsa666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praid 02.12.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Maiło ktoś taki przypadek że nie pokazywało wytworzonej energii i wykorzystanej energii w PC na panelu? Mi pokazywało przez jakiś czas teraz nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 02.12.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Maiło ktoś taki przypadek że nie pokazywało wytworzonej energii i wykorzystanej energii w PC na panelu? Mi pokazywało przez jakiś czas teraz nie pokazuje. Mam to samo. Czasem pomiar wisi na stałym poziomie przez 3 dni i czwartego dodaje to czego wcześniej nie pokazał. Tak wnioskuję po średnim zużyciu dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praid 02.12.2018 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Który model proponujesz?? Z montażem nie ma kłopotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praid 02.12.2018 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Wrzucam kilka screenów z moim zdaniem najlepszego internetowego systemu sterowania pompą ciepła. Pierwszy screen to harmonogram umożliwiający, ustawienie w dni powszednie grzania w taniej strefie, czyli od 13 do 15 temperatura jest ustawiona na 23st.C a w godzinach droższego prądu temperatura ustawiona na 22st.C tak by pompa włączyła się w droższym prądzie gdy temperatura spadnie do 21,5st.C W niedzielę i sobotę jest też ustawione chłodzenie, pompa wtedy zaczyna chłodzić ale nie podłogą tylko potrafi przełączyć się automatycznie na obieg klimakonwektorów. [ATTACH=CONFIG]386066[/ATTACH] Mamy pełne statystyki, widzimy ile i w jaki dzień pompa pracowała na C.O. oraz C.W.U. [ATTACH=CONFIG]386067[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]386068[/ATTACH] Ustawienia podstawowe, czyli nazwy stref oraz ustawiamy czym ma być ogrzewanie sterowane, czyli, do wyboru, temperatura w pomieszczeniu, krzywa grzewcza, lub temperatura na przepływie. Mamy też możliwość ustawienia histerezy (auto, 1st.C lub 0,5st.C) [ATTACH=CONFIG]386069[/ATTACH] Podstawowy panel, ustawiamy temperaturę, lub wybieramy któryś z zaprogramowanych trybów [ATTACH=CONFIG]386070[/ATTACH] W pozostałych opcjach jeszcze np. - podgląd temperatury wewnętrznej, zewnętrznej, temperatury CWU - ustawienia alarmowe, czyli pompa wysyła nam informację meilem gdy wystąpi jakiś błąd - ustawianie trybu antyzamarazeniowego, - tryb wakacyjny - i wiele innych sami przetestujcie na stronie: https://app.melcloud.com/ pamiętajcie, że najlepsza oferta i profesjonalny montaż zawsze zapewnia moja firma. Możesz mi wytłumaczyć jak ty masz w tym programie histerezę u mnie ona nie wysteruje. More ustawić histerezę tylko na wodę CWU na grzanie ona nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 02.12.2018 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Możesz mi wytłumaczyć jak ty masz w tym programie histerezę u mnie ona nie wysteruje. More ustawić histerezę tylko na wodę CWU na grzanie ona nie występuje. Teraz juz tego nie ma, ale jak itak ustawiam histerezę na termostacie pokojowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 03.12.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Maiło ktoś taki przypadek że nie pokazywało wytworzonej energii i wykorzystanej energii w PC na panelu? Mi pokazywało przez jakiś czas teraz nie pokazuje. Mnie z kolei pokazuje prze 3 miesiace prawie 2 razy wiecej pobranje energii elektrycznej aniżel na podliczniku wpietym tylko i wyłączenie do pompy. Bede meczył jeszcze te grzałki, mój instalator nie podłacza grzałek , nawet mówił, że u niektórych klientów w ogole nie podpina kabla do grzalek. Ale wydaje mi sie to trochę bez sensu skoro w systemie, sterowniku jest właczona grzałka to system chce ja wykorzystać , chyba ten co pisał program jakas logike sterownia tam zawarł i wydaje mi sie, że lepiej w systemie wyłaczyć grzałke aniżeli bezpiecznikiem , CNC co TY na to ? Zresztą zauważyem, że właśnie po włączeniu grzałek odczyty pobranej energii sfiskowały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 03.12.2018 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Mnie z kolei pokazuje prze 3 miesiace prawie 2 razy wiecej pobranje energii elektrycznej aniżel na podliczniku wpietym tylko i wyłączenie do pompy. Bede meczył jeszcze te grzałki, mój instalator nie podłacza grzałek , nawet mówił, że u niektórych klientów w ogole nie podpina kabla do grzalek. Ale wydaje mi sie to trochę bez sensu skoro w systemie, sterowniku jest właczona grzałka to system chce ja wykorzystać , chyba ten co pisał program jakas logike sterownia tam zawarł i wydaje mi sie, że lepiej w systemie wyłaczyć grzałke aniżeli bezpiecznikiem , CNC co TY na to ? Zresztą zauważyem, że właśnie po włączeniu grzałek odczyty pobranej energii sfiskowały.... musicie pamiętać że to nie liczniki energii w pompach tylko kalkulatory które dodają takie zużycie jakie wg. softu aktualnie występuje. Czyli jak pompa będzie miała ustawione że grzałki 9kW mają się włączyć to będzie doliczała do zużycia 9kW, nawet jeżeli te grzałki się nie włączą. Dlatego lepiej je wyłączyć w sofcie. Jak będę miał trochę czasu to nagram fil jak to się ustawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 03.12.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 ^^ Dopóki grzałek nie podłączyłem to pokazywało mi około 5-10% więcej aniżeli na podliczniku, ale po włączeniu grzałek skok diametralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts