jak_to_mozliwe 20.10.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Pora deszczowa - impregnat.Wichury - sensownie wykonane jest nie do wyrwania przez wiatr, odległość pomiędzy sztachetami oznacza brak podciśnienia i tym samym nie ma efektu "wyrwania" sztachet. Wiadomo oczywiście, że najlepiej z podmurówką, w której zatopisz właściwe słupki i do nich porządnie przymocujesz sztachety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 30.10.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Ogrodzenie docelone na początku nie ma sensu, a już na pewno nie od frontu. Jeszcze wiele ciezkich pojazdów przejedzie ci przez działke zanim zamieszkasz. Wystarczy jedna 20-30tonowa wywrotka na wilgotnej glebie żeby całkowicie zmienić topologie działki i ogrodzenia Na początek budowy najlepsza jest siatka leśna, potem można juz dać normalną. OgrodzeniE w czasie budowy nie jest na złodzieja tylko po to zeby przypadkowe osoby nie wpadły do wykopu albo dzieci sąsiadów nie biegały po schodach i balkonach bez barierek. Jesli dojdzie do jakiegoś wypadku w czasue budowy na twoim nieogrodzonym placu to bedziesz miec lekko przekichane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 07.11.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 (edytowane) Ogrodzenie docelone na początku nie ma sensu, a już na pewno nie od frontu. Jeszcze wiele ciezkich pojazdów przejedzie ci przez działke zanim zamieszkasz. Wystarczy jedna 20-30tonowa wywrotka na wilgotnej glebie żeby całkowicie zmienić topologie działki i ogrodzenia Na początek budowy najlepsza jest siatka leśna, potem można juz dać normalną. OgrodzeniE w czasie budowy nie jest na złodzieja tylko po to zeby przypadkowe osoby nie wpadły do wykopu albo dzieci sąsiadów nie biegały po schodach i balkonach bez barierek. Jesli dojdzie do jakiegoś wypadku w czasue budowy na twoim nieogrodzonym placu to bedziesz miec lekko przekichane. Zgodzam się w 100%, w czasie budowy powinniśmy postawić na ogrodzenia tymczasowe. Szeroką ofertę ma firma moderowano. Wybierając ogrodzenie tymczasowe możesz zdecydować się na takie wypełnione blachą trapezową, np. . Takie wypełnienie osłoni Twój plac budowy od wzroku niepowołanych osób. Co myślisz? Moderowano Edytowane 12 Listopada 2017 przez Tomaszs131 Reklama jest niezgodna z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 07.11.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Post wskazuje jednoznacznie na reklamę, czy tylko mi się to aż tak rzuca w oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juzer7 12.11.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ja zrobiłbym już od razu ogrodzenie docelowe- bo szkoda dwa razy wydawać pieniądze. No chyba, że macie ograniczone fundusze- więc decyzja podejmie się sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 12.11.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Post wskazuje jednoznacznie na reklamę, czy tylko mi się to aż tak rzuca w oczy? Oczywiście, że reklama - nawet niezbyt głęboko ukryta. Po zapytaniu internetu wychodzi, że autorem jest pracownik działu sprzedaży firmy, której płotki poleca. Nawet fotki w avatarze nie zmienił. Pomijając fakt, poleca niepraktyczne rozwiązanie dla małej, prywatnej budowy - pełny płot zabezpiecza plac naszej budowy przed wzrokiem sąsiadów, ale dzięki temu "niepowołani"mogą tam spokojnie operować i przygotować sobie wszystko do szybkiej i sprawnej "wysyłki" wbrew naszej woli. Przy siatce jest inaczej, każda niepowołana aktywność jest widoczna. Pełne ogrodzenia są przeznaczone na duże, komercyjne budowy z całodobową ochroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobropol 17.12.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witajcie, dzialka narozna wiec docelowo bedzie mozliwy wjazd od dwoch stron, ale budowa rozpocznie sie nie wczesniej niz za 3-4 lata, jednak w nadchodzace wakacje planuje ja ogrodzic. Opcje mam dwie, slupkie metalowe zalewane betonem i na to siatka zwykla, lub stemple drewniane i siatka lesna, jak mowie ogrodzenie nie jest na rok tylko minimum na 6-7 lat az sie zakonczy budowa moze nawet w perspektywie do 8 lat. Czy takie stemple drewniane tyle wytrzymaja ? Czy taka siatka lesna w ciagu tylu lat sie nie polozy ? A moze slupki stalowe i zwykla siatka i bramy z dwoch stron ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobropol 17.12.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Drewniane slupki bez jakiejś konkretnej impregnacji nie wytrzymaja 6 lat. (chyba że dębowe i grube) U mnie, sosnowe, powywracaly się po 4 latach. Ja w końcu zrobiłem od frontu słupki stalowe zabetonowane i płot z impregnowanych desek. Pozostałe 600 m to słupki betonowe zakopane w ziemi i zwykła siatka. a na jaka wysokosc Ci te slupki wystaja nad ziemie ? I jeszcze takie pytanie, czym robiles dziury pod słupki jak szerokie i jak głeboko? sa jakies autmatyczne wiertla do tego Edytowane 17 Grudnia 2017 przez dobropol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts