coachu13 22.01.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Hej. Czy możecie polecić jakiś migomat do użytku domowego ?Macie doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.01.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Do czego go potrzebujesz jak grube elementy chcesz nim spawać jaki przedział cenowy. Ja taki sprzęt używam na co dzień, wiec może coś Ci doradzę. Migomat do użytku domowego nic nie mówi do spawania tego co chcesz spawać może być za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 22.01.2017 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Myślę, że maks 8mm. Stoliki. Regały. Bramę i inne pierdoly. Stal czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.01.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Widzisz 8mm to już gruba stal i takiego materiału tanim migiem nie pospawasz. Ja na odzień spawam elementy z profili czy kątowników o grubo sci 4-5 mm poczciwym migiem einhell 175 turbo drutem 1mm. Jego podstawową wada jest to ze jest na 220v gdy go kupowałem kilkanaście lat temu dla mnie była to zaleta bo spawałem często nim w terenie gdzie często nie było dostępu do 3 faz, jednak migomat jednofazowy ma ta wadę że przy spadku napięcia będzie smarkał. 4-5 mm jest to granica dla migomata 170A, podobne parametry ma bester trzy fazowy 160A. którego również używałem dość długo i bardzo fajnie spawał. Miesiąc temu z powodu awarii einhela kupiłem do firmy MIG/MAG Bester Magster 330 4x4 ten dla ciebie jest zdecydowanie za mocny ale oglądałem również esab c250. Esab mimo mniejszej mocy naprawdę dobrze spawał był banalnie prosty w obsłudze i jak byś mógł tyle przeznaczyć na sprzęt to go mogę polecić. Podsumowując kup sobie spawarkę 3 fazową min 200-220A jak chcesz być zadowolony ze spawania, możesz wybrać również miga słabszego ale 160-170A na 3 fazy to absolutne minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 22.01.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Ok.Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts