Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz jest ten kawełek podłogi... i pola :)

Recommended Posts

wersja alicyji duzo bardziej mi sie podoba, nie jest tak chaotycznie i nie wchodzi sie bezposrednio na wc. nie planujecie bidetu? taka duza lazienka, spokojnie sie zmiescl. nad wc proponuje zabudowe zlicowana z geberitem, mam i sobie bardzo chwale, wszelakie schowki na papier toaletowy, kostki wc, srodki do sprzatania i duzo innych. byle oltarzyka nie robic nad wc :)

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sketchup http://sketchup.com.pl/ 30 dni masz na wypróbowanie. Potem albo wykupujesz licencję albo nie

Roomstyler jest bezpłatny https://roomstyler.com/

Ma dużą bibliotekę mebli m.in cały zestaw ikea. Jest prosty

Gaja2, ja też w pro 100 działam

Tar, dzięki. mi też wersja Alicyji się podoba, o bidecie myślimy, zobaczmy jeszcze, jak to wyjdzie.... ale pamiętam o nim. a czy do łazienki głównej masz jakieś uwagi (inne niż te, o których napisała Alicyja).

jeśli chodzi stelaż do WC, to myśleliśmy, żeby już w ścianie go schować. myślisz, że nie warto? możesz wkleić zdjęcie, jak to wygląda u Ciebie?

Pestka, nie jestem pewna szczerze mówiąc, czy mogę wrzucić projekt (wychodzi moja nieznajomość praw swoich i architekta), wrzucę na razie - może coś podpowiecie pod kątem łazienek. Projekt oczywiście powstał na bazie wielu krytycznych wymagań moich i mojego małżonka i prezentuje się tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=381455

glowna to wspolna?

bo we wspolnej przestawilabym wszystko inaczej :D w wolnej chwili moge rozrysowac, moze mi wyslesz plik na maila to latwiej bedzie poprzestawiac :D

kawalek zabudowy widac w ostatnich fotkach w moim dzienniku, co prawda nie sa w kolorze jaki chcialam ale zblizonym, chcialam by jak najbardziej kolorem pasowal do kafli ale tak to jest jak dobiera sie kolor z 2 cm probnika, podzial szafek zgodny z fugami w kaflach, ramki boczne wieksze bo w narozniku idzie odpowietrzenie kanalizy.

ale niektore dziewczyny robiy tez w drewnie, szkle lub plycie w kolorze mebli. u Tomkowej chyba jest plyta meblowa.

Edytowane przez TAR

tak, główna to wspólna :p

to pls narysuj w wolnej chwili :) jestem bardzo ciekawa :) pamiętaj tylko proszę o naszych "potrzebach" wymienionych w poście 72 na stronie 3

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334567-Nasz-jest-ten-kawe%C5%82ek-pod%C5%82ogi-i-pola-)&p=7413185&viewfull=1#post7413185

bardzo dziękuję!

hmm po co wam grzejnik elektryczny, jakie planujecie ogrzewanie?

u mnie przy podlogowce i wentylacji mechanicznej nie ma potrzeby dodatkowego grzania a reczniki schna bez problemu. stojaki na reczniki mam podlogowe plus naklejane haczyki z tesy, nie chcialam dziurawic kafli. dodatkowy grzejnik zabiera niepotrzebnie miejsce i kase z portfela. :p

w okresie letnim mozesz przeciez lazienke zostawic wlaczona na minimum ale z doswiadczenia teraz juz drugiego domu wiem, ze nie bedzie potrzebne. w tym pierwszym nigdy latem nie wlaczalam ogrzewania w lazienkach :) i mysle ze obecnym domu tez nie bedzie potrzeby.

jeszcze jedno, skad pomysl na taki prysznic z podwojnymi dyszami? czy rzeczywiscie bedziecie to wykorzystywac?

w lato pewnie nie będzie potrzeby, ale wiosną, czy jesienią nie raz się przydaje taki grzejnik. Wolę go mieć, nie lubię zimna. Podłogówkę musiałabym mieć ciągle włączoną - bo nie wiadomo kiedy będzie potrzebna, a i czas nagrzewania też jest dłuższy.

co do prysznica - tak, będziemy korzystać :cool:

Zaczęłam się zastanawiać jaki jest cel dodatkowego lustra ustawionego prostopadle do tego nad umywalką. Początkowo myślałam, że ma służyć do przeglądania się "z boku", ale po przeanalizowaniu tematu (próbach "na żywo" i wirtualnych) stwierdziłam, że to wcale nie pomaga - drugie lustro musiałoby być obrócone jeszcze o ok. 45 stopni. Oczywiście mogę się mylić...

Kobitka na wizce stoi bokiem do głównego lustra a przodem do prostopadłej ściany i ukośnie ustawionego lustra.

0c26368627dc.png

a7721f4553c0.jpg

• 3 weeks później...

po dłuższej przerwie wracam, żeby pokazać, jakie piękne projekty łazienki głównej przygotowała mi koleżanka TAR :yes::hug: za chwilę wkleję trzy wersje tej łazienki - wszystkie komentarze, opinie, głosy mile widziane

TAR, jeszcze raz bardzo dziękuję

1. wersja

TAR łaz_makowska01.jpg

TAR łaz_makowska01 z gory.jpg

TAR łaz_makowska01 wymiary.jpg

w tej wersji,szafka będzie przy zabudowie WC, coś jak tu:

Sciana zabudowa_2997.jpgdsc-0083,w_1600,_small.jpg

Edytowane przez makofska

wstawie ci jeszcze wizke perspektywy do nr 3

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/Prywatne/az_makowska03-2.jpg

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/Prywatne/az_makowska03-1.jpg

mnie sie to chyba rozwiazanie najbardziej podoba. oczywiscie nie patrzec na kafle i kolory, program jest ubogi w biblioteke :cool: