robertiaga 04.03.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 W wersji 3 minusem są dwa wystające rogi jeden od wanny a drugi od umywalki. Wanna w tej wersji weszła by maksymalnie 150 bo przed wc i bidetem musi być od 60 do 80 cm wolnej przestrzeni, a wc podwieszany z zabudową to co najmniej ok. 62 cm. Wc i bidet zajmuje na ścianie co najmniej 160 cm. Proszę coś pokombinować z wersją 2 . Tu też trzeba by zgubić wystający róg od wanny. A gdyby zamienić miejscami wannę z prysznicem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.03.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) tyle ze w wersji 3 nie ma zabudowy wc, bo ta jest w scianie, rogi ani od wanny ani od umywalki moim zdaniem nie przeszkaja, sa wystarczajace odleglosci. sprawdzalam w swojej lazience ale rozrysuj moze cos lepszego sie wymysli w tej wersji odleglosc od wc do wanny ok. 60 cm - w zupelnosci jest wystarczajace, w swojej lazience mam ok. 50 i jest az nadto, bidet wychodzi poza wanne wiec jest jeszcze luzniej. wanna przewidziana w tej wersji to 170 cm. mozna by troche przesunac scianke prysznicowa o 5-10 cm wtedy bedzie jeszcze luzniej pomiedzy wanna a wc i bidetem Edytowane 5 Marca 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertiaga 04.03.2017 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Przykro mi, ale zdolności do rysowania brak. W sumie to nie posiadam żadnego doświadczenia w aranżacji, trafiłam tu przeglądając tematy łazienkowe. Sama stoję przed remontem łazienki w bloku z wielkiej płyty. Zainteresował mnie pomysł zabudowy nad wc i tak przy okazji zerknęłam na aranżacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makofska 05.03.2017 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 @Tar & Pestka: aj noł 3 jest the best!!!!! Uwielbiam Robertiaga, witam w moich progach i dziękuję za komentarz. Tar już wyjaśniła i ja się pod tym podpisuje w 100%. Według mnie (a ciągle wszystko mierze i weryfikuje) te odległości są ok, rogi są wystarczająco daleko i nie będą przeszkadzać. A przy okazji, co planujesz przy remoncie? jakie pomysły? jakie wątpliwości ? szafka = zabudowa nad wc to na pewno bardzo dobry funkcjonalny i estetyczny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertiaga 05.03.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) Witam i ja. Trafiłam do ciebie z tematu "łazienkowego" i tak po cichutku sobie podczytywałam. Wcześniejsze pomysły są super także jestem ciekawa na co ostatecznie się zdecydujesz. Spodobał mi się pomysł alicyi dla ciebie w wątku o łazienkach.Tylko może w lustrzanym odbiciu. Tylko nie zmieści się niestety w tej opcji bidet. A no właśnie przypomniałam sobie, że miałam wcisnąć u siebie bidetkę. U mnie to jest łazienka w bloku z lat 90. Więc totalna "kiszka". Układ zostaje niestety aktualny czyli wc na wprost wejścia. Ściany malutkie i przy płytkach ogólnie teraz produkowanych w rozmiarze 30x60 to wyjdzie więcej cięcia niż całej płytki. Przymierzam się do kolekcji Paradyż Antonella kolor biały lub beżowy, ale nie widziałam ich na żywo. Łazienka jest mała więc poza ścianą na umywalką to nie ma żadnej powierzchni, na której można by dać jakieś dekory. U mnie geberit zajmie coś około 12 cm, bo tyle brakuje mi do powiększenia wnęki na prysznic, więc chyba trochę mało żeby zabudowywać to szafką. Ale pomysł z drzwiami do schowka mam zamiar wykorzystać tylko raczej do samego sufitu jak da radę. Edytowane 5 Marca 2017 przez robertiaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts