coachu13 23.01.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Hej,Na ścianach będzie 20cm styro.Jak to potem połączyć ze schodami wejściowymi (planuję zrobić z kostki, mam dosłownie jeden schodek na wysokość ).Jak mam się związać z domem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.01.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Z domem zwiąż się emocjonalnie Styropian elewacyjny będzie dylatacją dla schodów. Kostkę układasz na zagęszczonej podsypce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2017 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 I ta kostka opiera się o ten styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 23.01.2017 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Kup sobie mały pakiet MOWO i zamontuj drzwi w warstwie ocieplenia, wtedy będziesz miał 11cm do pokonania oraz dodatkowy bonus w postaci drzwi szerzej się otwierających (zakładając że otwierają się na zewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2017 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Raczej nie chce drzwi 100% w warstwie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.01.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Mam ten sam problem z tym, ze mam już tynk i teraz będziemy robić schody z kostki, dosłownie 2 schodki i nie wiem czy w miejscu styku wycinać styropian. ocieplone mam również poniżej drzwi wraz z fundamentem 15cm , Jak dołączę kostkę do tego styropianu to chodząc po nim w końcu pokruszę go i będzie dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.01.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Mam ten sam problem z tym, ze mam już tynk i teraz będziemy robić schody z kostki, dosłownie 2 schodki i nie wiem czy w miejscu styku wycinać styropian. ocieplone mam również poniżej drzwi wraz z fundamentem 15cm , Jak dołączę kostkę do tego styropianu to chodząc po nim w końcu pokruszę go i będzie dziura U mnie jak robiono, a też jest z kostki ustawiono futrynę, następnie z styroduru wycięto próg który sięga pod pierwszą kostkę na to wylano ok 6 cm betonu za zbrojonego siatką i w to zatopiono rząd kostki. Kostka dochodzi do progu drzwi ale jest niżej ok 2 cm gdyż....zimą wędruje do góry, a latem opada...teraz może mniej?a może mi się wydaje....ale jak sypie śnieg, mokry i zamarznie to spokojnie da się otwierać drzwi. Jeśli chodzi o styropian nie pęka a kostka również się nie ugina.wykończenie piaskiem - tak jak fugi kostki. Na pierwszym zdjęciu gdzie widać biały styropian jest to dystans pod futryną progiem drzwi, to jest obecnie wyjęte i w to miejsce włożony twardy styropian który jest w kształcie litery L ze stopką pod płytką, a opartą na izolacji fundamentu. Czy to dobrze - nie wiem tak zrobiono sprawdza się przez 5 lat na drugim zdjęciu powiększyłem miejsce styku ....ale też niewyraźnie widać ale tam nic się nie dzieje bo bym zauważył Edytowane 25 Stycznia 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.01.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Dziękuje za podpowiedz , skorzystam z Twojego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar1975 03.02.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 U mnie jak robiono, a też jest z kostki ustawiono futrynę, następnie z styroduru wycięto próg który sięga pod pierwszą kostkę na to wylano ok 6 cm betonu za zbrojonego siatką i w to zatopiono rząd kostki. Kostka dochodzi do progu drzwi ale jest niżej ok 2 cm gdyż....zimą wędruje do góry, a latem opada...teraz może mniej?a może mi się wydaje....ale jak sypie śnieg, mokry i zamarznie to spokojnie da się otwierać drzwi. Jeśli chodzi o styropian nie pęka a kostka również się nie ugina.wykończenie piaskiem - tak jak fugi kostki. Na pierwszym zdjęciu gdzie widać biały styropian jest to dystans pod futryną progiem drzwi, to jest obecnie wyjęte i w to miejsce włożony twardy styropian który jest w kształcie litery L ze stopką pod płytką, a opartą na izolacji fundamentu. Czy to dobrze - nie wiem tak zrobiono sprawdza się przez 5 lat na drugim zdjęciu powiększyłem miejsce styku ....ale też niewyraźnie widać ale tam nic się nie dzieje bo bym zauważył Bardzo pomocny post! Mam podobny problem. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts