coachu13 23.01.2017 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Hej, Jak macie to rozwiązane w domach parterowych bez piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 23.01.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Nie napisałeś skąd masz wodę U mnie będzie bezśrednio ze studni, zbiornik hydroforowy pod ziemią i pompa głębinowa. Kranik gdzieś wyprowadzony na górę z zaworem na dole do spuszczenia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.01.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Ja tez mam studnię ale na wszelki wypadek chce zrobić wyjścia z domu ze zwykłych wodociągów. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś tak ma i jak to zaizolowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 11.02.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Wychodzisz z budynku przez ścianę fundamentową ze 20-30cm pod poziomem terenu, albo przez ścianę parteru i w warstwie ocieplenia schodzisz pod poziom terenu. Prowadzisz rurę ze spadkiem w stronę ogrodu i wychodzisz pionowo ponad teren. Oczywiście w budynku zawór odcinający, a w ogrodzie tuż przed kolankiem prowadzącym w górę do zaworu czerpalnego dajesz trójnik i wyprowadzenie do studzienki z zaworem spustowym. Studzienka to jakaś rura fi160-200, żeby tylko rękę dało się wsadzić i do zaworu spustowego sięgnąć. Na zimę układ opróżniasz. Edytowane 11 Lutego 2017 przez SzymonKc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts