beatagl 23.01.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam co jakiś czas mąż czyści piec, wiadomo , sadza, popiół, wychodzi z kotłowni czarny w kotłowni tez jest czarno Mam taki pytanie czy odkurzacz taki kominkowy sprawdziłby sie do takiego czyszczenia pieca,? Czy sadza nie zapcha filtrów w odkurzaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.01.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Oczyszczałem kominek parę razy odkurzaczem. Po dwóch "operacjach "czujnik filtra wskazywał na konieczność jego oczyszczenie, umycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.01.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Oczyszczałem kominek parę razy odkurzaczem. Po dwóch "operacjach "czujnik filtra wskazywał na konieczność jego oczyszczenie, umycia. całkowicie by mi to odpowiadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.01.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) całkowicie by mi to odpowiadało Szczerze mówiąc ile popiołu, sadzy jest do odkurzenia po paleniu w kotle jest to nie wiem. W kominku aż tak dużo go nie ma. Może warto spróbować. Za swój zapłaciłem 120zł. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.01.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 całkowicie by mi to odpowiadało Kupujesz sobie takiego potwora, zakładasz szczotkę z miękkim włosiem i "jedziesz" ... http://allegro.pl/odkurzacz-popiolu-kominka-1650w-separator-20l-2xfi-i6507210565.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.01.2017 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Namówiliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio0007 26.01.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 To zdecydowanie zły pomysł żeby odkurzać zwykłym odkurzaczem piec. On się nie zapcha tylko zepsuje. Jakby to był dobry sposób to proszę mi wierzyć już dawno kominiarze by chodzili z odkurzaczami do kominów Do celów specjalnych są specjalne odkurzacze, takie jak np. do wiórów z obróbki skrawaniem, stolarskie itp. Sadzy z komina i z pieca jest ogromna ilość, średnio będzie 3-8 wiader pełnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 27.01.2017 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 To zdecydowanie zły pomysł żeby odkurzać zwykłym odkurzaczem piec. On się nie zapcha tylko zepsuje. Jakby to był dobry sposób to proszę mi wierzyć już dawno kominiarze by chodzili z odkurzaczami do kominów Do celów specjalnych są specjalne odkurzacze, takie jak np. do wiórów z obróbki skrawaniem, stolarskie itp. Sadzy z komina i z pieca jest ogromna ilość, średnio będzie 3-8 wiader pełnych. Co ty gadasz jakich 8 wiader pełnych? Czyścimy piec co tydzień i jest z 1-2 litry sadzy . I kto tu pisał o zwykłym odkurzaczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fandango 12.02.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Szukam czegoś do odciągania resztek sadzy z kotłowni po czyszczeniu pieca. Myślałem nad taką przystawką: https://www.kaercher.com/pl/akcesoria/filtr-popiolu-filtr-duzych-zanieczyszczen-basic-28631390.html ale nie nadaje się - jest napisane w instrukcji, że sadzy nie można odciągać. Czym czyścicie resztki sadzy wokół pieca? Zamiatanie tego jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.02.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 To zdecydowanie zły pomysł żeby odkurzać zwykłym odkurzaczem piec. On się nie zapcha tylko zepsuje. Jakby to był dobry sposób to proszę mi wierzyć już dawno kominiarze by chodzili z odkurzaczami do kominów Do celów specjalnych są specjalne odkurzacze, takie jak np. do wiórów z obróbki skrawaniem, stolarskie itp. Sadzy z komina i z pieca jest ogromna ilość, średnio będzie 3-8 wiader pełnych. japie*** jak ty palisz jak masz 3-8 pełnych wiader ?? ja przez cały sezon grzewczy nazbieram może z pełne wiadro z komina i z pieca masakra współczucia dla sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts