Grześ77 23.01.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Dzień dobry. Jestem w trakcie budowy domu. Chcę złożyć wniosek o przyłącze gazowe. Mam do wypełnienia formularz "Wniosek o określenie warunków przyłączenia" i nie wiem jak wypełnić pozycje: 1. lokalizacja gazomierza - jakie są możliwości?2. lokalizacja szafki gazowej / kurka głównego - jakie są możliwości?3. ilość proponowanych gazomierzy - przydaje się do czegokolwiek więcej niż 1?4. kubatura - liczy się całkowita czy użytkowa?5. powierzchnia obiektu - liczy się całkowita czy użytkowa?6. przewidywane roczne zapotrzebowanie na paliwo gazowe m3/rok7. moc przyłączeniowa - maksymalna godzinowa możliwość pobierania paliwa gazowego m3/h8. moc podłączonych urządzeń Odnośnie 6, 7, 8: jakie są skutki wpisania takich, a nie innych wartości? Np. co będzie, jeżeli wpiszę teraz piec np. 24 kW, a później zamontuję 20 kW, i na odwrót? Co będzie, jeżeli wyjdzie mi zużycie większe niż przewidywane? Co będzie, jeżeli okaże się, że mocno przeszacowałem i zużywam o wiele mniej gazu niż zadeklarowałem - czy będę musiał np. zapłacić więcej niż gdybym oszacował dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.01.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Nic nie będzie , to jest tylko po to żeby mniej więcej gazownia mogła policzyć ile będziesz płacił za zużycie gazu .Póżniej życie samo zweryfikuje opłaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts