buyt 24.01.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Witam. Mam wyceny dwóch przedstawicieli okien. Okna w antracycie z zewnątrz i na ciepłych ramkach międzyszybowych. Nie wiem, na które się zdecydować: SALAMANDER BlueEvolution 82:okucie WINKHAUS ActivPilot / zawiasy kryte Selectklamki HopeSecustic z blokadami lub VEKA SOFTLINE 82okucie MACO Multimatic / zawiasy kryteklamki HopeSecustic z blokadami Wyceny podobne i dlatego chciałem Was zapytać co byście polecali. Wiem, że dużo zależy od montażysty ale tego bym dopilnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 24.01.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 za bardzo nie m co jeszcze porównywać. Napisz jakie szyby jaki montaż, jakie gabaryty, będzie w tedy coś więcej można napisać. Ewentualnie czy masz jakieś udziwnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 24.01.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Możesz 1 rzecz sprawdzić. Czy oba profile są w wersji MD czyli z uszczelką środkowa. Spotkałem się z producentem okien na profilu Salamander BlueEvolution, który stosuje wersje AD czyli bez uszczelki środkowej. jego oferty są oczywiście dzięki temu zabiegowi odpowiednio niższe i atrakcyjniejsze dla klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 24.01.2017 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Taki przypadek to już jawne wprowadzanie klienta w błąd.Aczkolwiek jeśli poruszamy kwestie profili MD to większość systemodawcow ma problem w tym aspekcie ponieważ uszczelka nie doszczelnia tak jak to jest pokazane w katalogu. Powierzchnia styku nie jest taka jak w katalogu a często się zdarza ze doszczelnia tylko punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts