Brauniack 24.01.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Witam serdecznie Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc. Mam na mojej posesji garaż o wymiarach szer. 4000mm i długość 5000mm. Jest on zbudowany z pustaków murowanych, dach jest 2 częściowy z izolacją szlaki. Rok budowy ok 1970. Potrzebuję ściągnąć dach i podnieść mury o ok 1m. Ostatecznie ma to być warsztat ogrzewany na cele prywatne. Proszę o doradzenie jak wykonać nowy dach. Posiadam już blachę trapezową. Jakie zastosować belki, czy można połozyć OSB i jaką izolację zastosować. Od dołu chciałbym przykręcić płyty G-K. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.01.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Chcesz rozebrać całe przekrycie dachowe, również z konstrukcją na której leży szlaka ? Mam nadzieję, że wiesz co robisz Jeżeli nowy dach ma być z blachy trapezowej ułożonej ze spadkiem to możesz poczytać o rozwiązaniach ROCKWOOL na stronie http://www.rockwool.pl/produkty/dachy/rozwiazania-do-izolacji-dachow-plaskich/dach-plaski-z-blacha-trapezowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brauniack 25.01.2017 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedź. Tak musze rozebrać wszystko bo zaczyna pękać i sie sypac. Poza tym jest wszędzie wilgoć. A co masz na mysli mowic czy wiem co robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.01.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 1. Zwalić dach. 2. Podmurować ściany.(ze spadkiem) 3. Wylać wieniec naokoło. 4 Zamontować 2 murłaty. 4. zamontować krokwie, wypuszczając je poza mury. 5. Deskowanie lub osb. 6, Ocieplenie najlepsze jest nakrokwiowe, np. styropapa. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brauniack 25.01.2017 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dziekuje za odpowiedz. A jakie wymiary murłat i krokwi przy garazu 4x5m? Czy murlaty wpuscic w wieniec czy postawic na nim? I ostatnie pytanie czy od spodu dawac welne i plyty G-K. Czy wentylacja bedzie wystarczajaca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brauniack 25.01.2017 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Po dłuższej analizie chce zrobic cos takiego. Murlaty 120x120, krokwie 160x80. Od spodu w kolejnosci regips folia ocieplenie 250mm welny, folia i blachodachowka. Folia dachowa przybita kontrlatami do krokwi na to ulozone laty i na nich blachodachowka. Co sadzicie o takim rozwiazaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts