Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Doprowadzenie do stanu deweloperskiego

Recommended Posts

Licz hydraulika z piecem 30k, elektryka (z materiałem) 55pln/punkt, tynki (r+m)26pln m2, wylewki (r+m) 24 m2, kafelkowanie 45pln m2, gładź+ malowanie 30pln m2, podłogi (deski, panele) montaż 40pln m2, ocieplenie poddasza 70pln m2, drzwi 1700pln/sztuka

Do cen robocizny dolicz materiały do montazu (kleje, grunty, zaprawy, pianki) w wysykosci cen robocizny. Kafle, deski to według gustu i portfela.

Licz hydraulika z piecem 30k, elektryka (z materiałem) 55pln/punkt, tynki (r+m)26pln m2, wylewki (r+m) 24 m2, kafelkowanie 45pln m2, gładź+ malowanie 30pln m2, podłogi (deski, panele) montaż 40pln m2, ocieplenie poddasza 70pln m2, drzwi 1700pln/sztuka

Do cen robocizny dolicz materiały do montazu (kleje, grunty, zaprawy, pianki) w wysykosci cen robocizny. Kafle, deski to według gustu i portfela.

myślę że z tynkami przesadziłeś. średnia cena 28zł z materiałem. przy 100m2 jest to z ~350 m2 czyli lekko się powinien zmieścić w 10tyś. gładź też można sobie odpuścić jak tynki dobrze wykonane to samemu można poświęcić pare dni i sobie zrobić ściany takie jak się chce. Chyba że tynki CW to wtedy więcej roboty, ale jak się chce szkło to po co robić CW. Drzwi 1700sztuka i tu pojechaleś po zewnętrznej:) jak ktoś chce najtaniej to kupuje jak to się delikatnie mówi "standardowe":) za 200 czy 300zł (mam takie u siebie w mieszkaniu), wiadomo że to takie byle co, ale też nie jest najgorzej, jak się rozglądałem to za 1000zł znalazłem naprawdę ładne drzwi wewnętrzne. Wszystko zależy na jakim standardzie się leci. Jak się chce najtańszym kosztem to da się naprawdę tanio, ale niestety ogromnego wrażenia nie będzie jak się skończy robote i na to popatrzy