paweł777 25.01.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Witajcie. Szykuje się do remontu mieszkania i mam problem z drzwiami łazienkowymi. Ze względu na wąski przedpokój klasyczne drzwi nie bardzo się nadają...dodatkowo kolidowały by z drzwiami wejściowymi. Aktualnie mam drzwi przesuwne ale to rozwiązanie też jest kiepskie gdyż jakieś 50 cm obok wejścia łazienkowego znajduje się wejście do pokoju i rozsunięcie drzwi częściowo blokuje wejście do pokoju. Co w tej sytuacji mogę zrobić? Na dzień dzisiejszy mam takie rozwiązania:- drzwiach rozsuwane dwuskrzydłowe- drzwi harmonijkowe- drzwi łamanecoś jak tutaj:http://www.drzwi.fsl24.pl/db/photo//G9.511b4ae.jpg Czy takie rozwiązania do łazienki w ogóle mają sens? Które od strony praktycznej się sprawdzi najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Praktycznie najlepiej sprawdzaja sie klasyczne, otwierane. Reszta to kompromis pomiedzy walorami uzytkowymi a zajmowanym miejscem . Bez wizji lokalnej /rzutu/ ja nie potrafie nic powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 25.01.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Zwłaszcza w łazience walory użytkowe drzwi są ważniejsze od zajmowanego miejsca można się przyzwyczaić i nauczyć korzystania tak by nie kolidowały z innymi drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł777 25.01.2017 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Rozumiem, czyli jednym słowem nie kombinować za bardzo. Dysponuję jedynie takim rzutem łazienki jednak widać w miarę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 25.01.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Eeeeetam.Nie jest źle Nie kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirehorn 25.01.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Witam,Ja bym postawił na drzwi łamane, producenci wykonują w nich tuleje wentylacyjne i jest to już jakaś izolacja akustyczna uszczelka w ościeżnicy)Na pewno lepsze rozwiązanie niż drzwi przesuwne które są tylko przysłonięciem otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ale łamane mają bardzo okrojoną możliwość wzorów, poza tym ich "zamknięcie" i wyrównanie w płaszczyźnie jest także wątpliwe. Są po prostu mało estetyczne a i po "złamaniu" nadal zajmują miejsce w łazience lub na korytarzu (w zależności od wersji). Drzwi w łazience są zwykle zamknięte, także ich "kolizja"z wejściowymi jest raczej teoretyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts