Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zewnętrzny tynk wewnątrz

jak_kolwiek

Recommended Posts

Hej, mam pytanie za milion punktów (uwaga - punkty są nic nie warte).

Zostało mi trochę tynku zewnętrznego (amphisilan fassadenputz k 15) po tym jak mi elewację robili. W chwili przypływy weny wpadłem na pomysł żeby 'ozdobić' nim sufit w łazience i ścianę w pralni. Czy są jakieś przeciwwskazania aby tego nie robić np. tynk jest tak toksyczny, że jak zastosuje wewnątrz to wszyscy raka dostniemy?

Czy ktoś próbował takiej zabawy?

Hej, mam pytanie za milion punktów (uwaga - punkty są nic nie warte).

Zostało mi trochę tynku zewnętrznego (amphisilan fassadenputz k 15) po tym jak mi elewację robili. W chwili przypływy weny wpadłem na pomysł żeby 'ozdobić' nim sufit w łazience i ścianę w pralni. Czy są jakieś przeciwwskazania aby tego nie robić np. tynk jest tak toksyczny, że jak zastosuje wewnątrz to wszyscy raka dostniemy?

Czy ktoś próbował takiej zabawy?

W garażu na suficie mam 10 cm styro (nad garażem jest pokój) i na to jest położony tynk zewnętrzny z worka Trogler. Powiem tak - żałuję, że nie położyłem go na reszcie sufitów bo teraz w garażu mam najładniejszy sufit z całego domu.

Ok, już nie aktualne, napisałem do Caparola z zapytaniem i dostałem odp: "Uprzejmie informuję, że tynk AmphiSilan Fassadenputz z uwagi na dodatek biocydów zalecamy jest do stosowania wyłącznie na elewacjach.".

Edit.

Dzwoniłem też do sklepu i mi powiedzieli, że jak najbardziej można, że te biocydy są w znikomej ilości i że w Caparolu musieli tak napisać.

Pytanie nadal aktualne - robić czy nie robić?

Edytowane przez jak_kolwiek