kaszpir007 25.01.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Czy belka stropowa (drewniana 6/20) może być przy samym murze ? Mowa o ścianie szczytowej. Wykonawca mówi że tak się daje , bo inaczej bedzie później ciężko prawidłowo zamontować sufit (jeśli dobrze zrozumiałem) Nie do końca mnie to przekonuje ... Krokwia jest odsunięta , szczyt jest zcięty aby wykonać ociepenie szczytów i połączyć ociepelnie zewnętrze z wewnętrznym ( dach dwuspadowy , strop drewniany). Sam nie wiem czy kazać im tą belkę przenieść , choć z drugiej strony i tak tą belkę zapewne przykryję ociepleniem więc ewidentny mostek będzie minimalny (jesli będzie) .... Na poddaszu (nieużytkowym) będzie wełna , więc spokojnie mogę tą belkę przykryć wełną i tyle a mostki i tak przecież bedą tam gdzie będzie drewno. Dzięki ! Edytowane 25 Stycznia 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts