sekretarka 26.01.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Od zawsze słyszałam, że jak zmywarka to tylko Bosch, ale od jakiegoś czasu też słyszę, że teraz Bosch już nie jest tym co kiedyś, Dylemat niemały mam, rozważam Hotpoint i Bosch, tu link do tego Hotpointa ma dobre parametry, http://www.euro.com.pl/zmywarki-do-z...1h132-eu.bhtml Chcąc kupić Boscha z takimi parametrami musiała bym zapłacić powyżej 2700 zł. Ma ktoś z Was tego Hotpointa ? Wart zakupu ? Czy lepiej Bosch z gorszymi parametrami, ale Bosch ? Liczę na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 26.01.2017 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 I co nikt nie pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radecki1987 04.02.2017 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 hmm to ja Ci powiem tak, Electroluxmyślałem podobnie do Ciebie, Bosh to Bosh ale jednak zawiedziony niejednokrotnie różnego rodzaju sprzętem bosha i po radzie znajomego zajmującego się sprzedażą AGD poszedłem w electrolux / aeg oraz beko, mam zmywarkę electrolux z 1.7k zł i radzi sobie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.02.2017 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ja bym jednak brał bosch, czy są inne niż kiedyś tego nie wiem. Mój stary bosch którego kupiłem w 2000r nadal działa u rodziców. Obecny tez jakoś po 7 latach nie zepsuł się. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_maj 07.02.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Bierz Boscha. 3-4 lata temu kupiłem zmywarkę i do dzisiaj śmiga jak nówka. Niby Hotpointy nie są złe, ale miałem okazję zobaczyć u znajomego zmywarkę w tym samym wieku i muszę przyznać, że widać różnicę, co prawda niedużą, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 09.02.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Podbijam Chcę kupić Boscha pod zabudowę, z panelem zintegrowanym oczywiście. Nie wiem na który model się zdecydować. Mamy kogoś mądrego tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 09.02.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 My zdecydowalismy sie na Bosch SMI68MS07E Zmywarka do zabudowy. Montaz za tydzień w czwartek, razem z meblami kuchennymi i z pozostałym sprzętem AGD spod znaku http://www.bosch.com/media/_tech/layout/images/logos/bosch_logo_english.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Podbijam Chcę kupić Boscha pod zabudowę, z panelem zintegrowanym oczywiście. Nie wiem na który model się zdecydować. Mamy kogoś mądrego tutaj? Miałem jednego Boscha w mieszkaniu, teraz od trzech mam kolejny model w domu. Obiektywnie- ten pierwszy był lepszy. Dlatego kupiłem Boscha. Drugie niestety zdaża się niedomyć naczyń, a mimo iż jest z setii Silence jakoś nie powala niskim poziomem hałasu. Ot, sprzęt, jak i innych firm w tym zakresie cenowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 11.02.2017 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ja zdecydowałam się kupić jednak Siemensa, to właściwie to samo co Bosch, nie mam go jednak jeszcze podłączonego, dopiero jak będę po remoncie to się okaże, czy to był dobry wybór, teraz od 14 może 15 lat śmiga u mnie codziennie bezawaryjnie Brant, oby ta też była taka bezawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.02.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jestem daleki od teorii spiskowych ale co w tym może być. Miałem dziure w bebnie pralki. Ale obudowa bebna jest z plastiku. Kiedys byłoby to nie do pomyslenia. Z ciekawszych rzeczy które ostatnio znalazłem w necie to firme z wawy która reperuje panele także do pralek. Jak mi padł panel to uratowało mnie tylko ze wykupiłem 5 lat gwarancji. Ale teraz już się w to nie bawie i będe naprawiał. Oczywiście jesli się da. Miałem jednego Boscha w mieszkaniu, teraz od trzech mam kolejny model w domu. Obiektywnie- ten pierwszy był lepszy. Dlatego kupiłem Boscha. Drugie niestety zdaża się niedomyć naczyń, a mimo iż jest z setii Silence jakoś nie powala niskim poziomem hałasu. Ot, sprzęt, jak i innych firm w tym zakresie cenowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 10.03.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Trochę podbiję ... Jest zmywarka dowolnej firmy w cenie 1500 zł i 2500 zł ... czytając specyfikację nie zauważam zbytnich różnic warunkujących takie różnice w cenie ... np. 5 temperatur zamiast 4 albo 6 programów zamiast 5, albo jakiś dodatkowy bajer w sterowaniu... Wnioskuje więc, że producent nie ponosi praktycznie żadnych dodatkowych kosztów ale przez prosty zabieg zmiany oprogramowania daje poczucie kupowania "lepszego" sprzętu. Czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 17.05.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Również jestem ciekawa opinii nt. zmywarek. Mąż uparł się na zmywarkę-to będzie moja pierwsza zmywarka, więc na co zwrócić uwagę przy zakupie. Kuchnia otwarta na salon, więc w miarę cicha, 60 L i niekoniecznie do zabudowy. Dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.05.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Również jestem ciekawa opinii nt. zmywarek. Mąż uparł się na zmywarkę-to będzie moja pierwsza zmywarka, więc na co zwrócić uwagę przy zakupie. Kuchnia otwarta na salon, więc w miarę cicha, 60 L i niekoniecznie do zabudowy. Dziękuję za wszelkie sugestie Też niedawno zakupiliśmy zmywarkę szkoda, że tak późno. Ja zwracałem uwagę na jak najmniejszą ilość niepotrzebnych gadżetów typu: mega wyświetlacz, timer, budzik i nie wiem co jeszcze. Kupiłem jeden z modeli Whirpool, który już wyszedł ze sprzedaży ale w sklepie jeszcze stał. Front ze stali Inox bo pod typową zabudowę nie chciałem. Też stoi w kuchnio-salonie i jest cicha, nie przeszkadza np przy oglądaniu TV. Ten model posiada tzw pełny rozmiar nie jakieś Slim czy inne chuderlaki. Mam miejsce więc i zmywarka jest w normalnej 60-cio centymetrowej szerokości. Zwróć uwagę czy jest zdejmowany blat bo ja swój zdjąłem i nad zmywarką biegnie blat kuchenny chyba, że pasuje Ci z blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 17.05.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ja mam siemensa, z którego jestem bardzo zadowolony. Ma chyba 3 programy, ale używam i tak tylko jednego. Z "bajerów" korzystam tylko z opóźnionego startu. Jest to bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheen 17.05.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Z tego co sie orientuje to silence w boshu tyczy sie tego trybu nocnego i wtedy zmywarka uzyskuje 41-42db a tak to ma normalnie 46db ale tryb ten trwa chyba z 5h ale moze sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.05.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Jeśli ktoś ma kota to polecam zmywarkę do zabudowy Siemensa lub Boscha z wyświetlaczem tego typu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 24.05.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Ale o co chodzi z tym wyświetlaczem? Kot będzie w przyszłości, więc tak się zastanawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.05.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Mam zmywarkę boscha i pralkę od 13 lat w starym mieszkaniu, obydwa urządzenia działają do dziś. Do domu też wybrałem boscha. Zmywarka niby niezłą bo za 2300, ale nie dosusza, ma durne menu, potrafi się zawieszać. Działą na razie 2 lata bez awarii. Ogólnie nie jestem zbyt z niej zadowolony, stara brała więcej prądu ale lepiej suszyła. W pogoni za energooszczednoscia produkty są gorsze. Stara miałą trzy przyciski, jak wybrałem program 10 lat temi to używałem tylko jednego przycisku - włącz wyłącz. A w nowej zeby włączyc pranie trzeba wykonywać sekwencje klawiszy dodatkowo dłużej zmywa- program eko to prawie 4h. Podoba mi sie w nowej szuflada na sztućce - niewygodne przy wkładaniu ale dokłądniej myje W pracy mam zmywarkę Electrolux real XXL i przez większość czasu jest uszkodzona, przez te 2 lata byłą wielokrotnie naprawiana. Więc electroluxa nie polecam:) Mam też 2 lodówki boscha jedną z 2008 roku a drugą z 2015. Czy muszę mówić że stara jest lepsza?? No jest lepsza bo jest cicha i nawet jeśli roztapia lód to są trzaski a nie kwiczenie na 100 sposobów jak w tej nowej. Nowa mimo ze serie 6 ma szuflady w zamrażalniku bez prowadnic, wypada na ziemie dolna szuflada ogólnie dziadostwo. mam tez tańszego samsunga i jest lepsza bo szuflady są na prowadnicach Mam tez pralki Boscha nową i starą. nowa jest Serie 8 więc wysoki model, a stara jest podstawowa. Musze przyznać ze nowa jest dużo lepsza (dużo programów, pokazuje czas prania, sama waży pranie etc) Mam też 2 żelazka Philips - 2007 i 2017 kosztujace podobnie oczywiscie stare jest lepsze bo nowe przypala bawełne na ustawieniu bawełna:) Nie polecam raczej inwestować wielkiej kasy w zmywarke bo płacenie za bajery typu wyśietlacz na podłogę się nie zwróci skoro mechanicznie i konstrukcyjnie to ten sam badziew:) A czas życia tego sprzętu nie wiadomo jaki bedzie, moze 4 a moze 6 lat. Oby wytrzymały 10... Edytowane 24 Maja 2017 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 25.05.2017 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 W pracy mam zmywarkę Electrolux real XXL i przez większość czasu jest uszkodzona, przez te 2 lata byłą wielokrotnie naprawiana. Więc electroluxa nie polecam:) Elektrolux na sprzęt do zabudowy daje 5 letnią gwarancję producenta. Skoro taką gwarancję daje, to raczej musi mieć pewność, że w tym okresie napraw nie będzie robił, przecież to oczywiste, że nie chce dopłacać do interesu ... Natomiast jak jest ze sprzętem wspólnym w pracy, to każdy domyśli się, upraszczając nie jest szanowany, bo jest wspólny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 06.06.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Wszyscy chwalą Boscha, a mi się żadna ich zmywarka w przedziale kwotowym, którym dysponowałam nie podobała. Wybrałam Whirlpool. Dlaczego? Mam osobną szufladę na sztućce, a z pozostałych dwóch mogę dowolnie układać naczynia, bo wszystkie widełki są składane. Dzięki temu mogę pomieścić wszystko. Ponadto mam bardzo oszczędny tryb eko. ja tez mam zmywarke z 3 szufladami i nigdy wiecej. Jest to bardzo nieprasktyczna rzecz. Szuflada na sztuce powoduje ze pozostale 2 sa nizsze i wieksze garnki lub talerze nie mieszcza sie do szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts