Jarek8 26.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam, Chcę zrobić sifu podwieszany, nie jestem specjalistą. Stworzyłem projekt sufitu prosze o uwagi czy został poprawnie skonstruowany. Sufit jest prosty, z racji tego, że pierwszy raz coś takiego będę robił to chcę się upewnić. Załączam rysunek poglądowy.Wszelkie uwagi mile widzine. https://drive.google.com/drive/folders/0B4lOPxuOWJ0zWmk5ZG83VUdIUGc?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.01.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Moim zdaniem zrobiłeś to niewłaściwie. Pomieszczenie nie jest duże ale nawet tutaj płyta będzie pracować.Zwłaszcza na ruszcie pojedynczym. Odległość pomiędzy pionowymi profilami jest małą i to dobrze, chociaż nie ma takiej potrzeby, bo dopuszczalne jest nawet do 50cm ale brak jest poprzecznych profili rusztu a tu płyta powinna mieć mocowanie 60-120cm. U Ciebie płyta wisi na długości aż 200cm , więc chociaż jeden profil przez środek powinieneś wstawić. Niewłaściwym wydaje się też wstawka płyty zwłaszcza w ten zakamarek 518x269. Myślę ,że ułożenie płyt w drugą stronę (poziomo) i odrysowanie kształtu tych "zaułków" byłoby właściwsze i rozwiąże Ci problem przyszłego pękania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts