kinka 26.01.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Borykam się z problemem ogrodzenia,które jest w granicy z sąsiadem (sąsiad ugodowy).Jest betonowe zwykłe i ma wysokość 150cm (3 płyty).Coś podobnego jak tuhttp://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/f9/82/61/ogrodzenia-betonowe-slupki-pod-siatke-tanio-garazowa-lakta-274162602.jpgChcę je podwyższyć do 2- 2,2m,albo jakoś zakryć na tą wysokość.Czy jest możliwość przedłużenia słupków betonowych czy po prostu trzeba je wykopać i kupić wyższe? Chodzi o jakiś szybki i najtańszy sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.01.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Chcę je podwyższyć do 2- 2,2m,albo jakoś zakryć na tą wysokość.Czy jest możliwość przedłużenia słupków betonowych czy po prostu trzeba je wykopać i kupić wyższe? Chodzi o jakiś szybki i najtańszy sposób? Trzeba wymienić na wyższe, bezpieczniej! to bezpieczniejsze dla Ciebie i Twoich najbliższych. Tego typu ogrodzenie jest bardzo ciężkie i przy tej wysokości musi mieć mocne podpory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 27.01.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Do betonowego słupka nic nie przyspawasz , musisz zrobić nowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.01.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Można tylko trzeba wszystko dobrze przemyśleć. Cięcie słupków na różnych wysokościach i dostawianie dłuższych. Cięcie słupków nie może być na tej samej wysokości co stojącego w najbliższym sąsiedztwie. Jeśli fundament słupka jest mocny wszystko utrzyma. To trzeba przetestować - słupki można również dodatkowo połączyć ze sobą prętem mocowanym na "kotwę chemiczną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 30.01.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Nic nie musisz ciąć, ani wymieniać słupów....Najprostyszym sposobem byłoby kupić ceownik zimnogięty 90x20 mm, ale kłopot jest taki, że takiego będzie bardzo ciężko dostać... Inny sposób to z blachy 2mm lub 1,5 mm wygiąć na prasie taki ceownik...I gdy już w posiadaniu takiego ceownika będziesz, przykręcasz go na śruby,z obu stron, czyli z twojej i sąsiada, do tychże betonowych słupków. Pożniej wkładasz płyty i dla pewności zasypujesz to wszystko suchym betonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 .Autor postu: ..............................Chodzi o jakiś szybki i najtańszy sposób? chyba lepiej i taniej wymienić słupy 6zł - 1m wiec łatwo policzyć koszt ...a u Ciebie to dużo za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 30.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 6 zł za 1 metr?? ale czego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 6 zł za 1 metr?? ale czego??? Słupka ...przecież o tym piszemy więc taki jak autora wątku interesuje to koszt ok 12 do 15 zł A u Ciebie z tymi płaskownikami giętymi w ceowniki to lepiej nie pisać. Miało być łatwo i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 30.01.2017 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 12-15 zł za słupek betonowy??? Wogóle orientujesz się w cenach??? A druga sprawa wiesz ile waży płyta betonowa i słupek??? Bo cięcie takiego słupka na pół i doklejanie go na kotwę chemiczną, to większej bredni nie słyszałem, bezpieczeństwo na pierwszym miejscu, i nie chciałbym stanąć koło takiego płotu.... Od 9 lat zajmuję się ogrodzeniami, i myślałem, że mniej więcej orientuję się w temacie, ale jednak trafiają się ludzie którzy mnie utwierdzają w przekonaniu, że jednak wszystkiego nie potrafię heh :jawdrop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.01.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 12-15 zł za słupek betonowy??? Wogóle orientujesz się w cenach??? A druga sprawa wiesz ile waży płyta betonowa i słupek??? Bo cięcie takiego słupka na pół i doklejanie go na kotwę chemiczną, to większej bredni nie słyszałem, bezpieczeństwo na pierwszym miejscu, i nie chciałbym stanąć koło takiego płotu.... Od 9 lat zajmuję się ogrodzeniami, i myślałem, że mniej więcej orientuję się w temacie, ale jednak trafiają się ludzie którzy mnie utwierdzają w przekonaniu, że jednak wszystkiego nie potrafię heh :jawdrop Tak jakoś.....wystarczy wpisać w allegro i wstawać miejscowość w której się mieszka aby za transport nie płacić za wiele za 2,5m poniżej butelki wódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 31.01.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Ale z tym ceownikiem zimno giętym to ktoś poszedł po bandzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 31.01.2017 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 a co z tym ceownikiem jest dziwnego?? znajomy od którego biorę wzory i elementy metalowe itp itd w ten sposób klientowi przerobił ogrodzenie betonowe, tyle że zamiast kolejnej płyty, wstawił takie pół metrowe przęsła metalowe... i wcale nie jest to operacja nie wiadomo jak skomplikowana i kosztowna... a skoro niedowiarki nie wierzycie to postaram się zrobić zdjęcie i wstawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.01.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Borykam się z problemem ogrodzenia,które jest w granicy z sąsiadem (sąsiad ugodowy).Jest betonowe zwykłe i ma wysokość 150cm (3 płyty). Chcę je podwyższyć do 2- 2,2m,albo jakoś zakryć na tą wysokość.1Czy jest możliwość przedłużenia słupków betonowych 2 czy po prostu trzeba je wykopać i kupić wyższe? 3 Chodzi o jakiś szybki i najtańszy sposób? 1. nie 2. kupienie wyższych i ich wymiana, czyli postawić płot od nowa wyzszy, rozebrac, wstawic nowe wyzsze słupki zamontowac panele. 3. Kupić najtańsze panele z drewna w jakims hiper-super markecie budowlanym i przymocować do istniejącego ogrodzenia np. takie coś tylko poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 02.02.2017 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Dziękuję za odpowiedzi,właśnie myślałam nad ostatnim rozwiązaniem,ale takie przęsło 80zł,więc chyba trzeba pogadać z sąsiadem niech daje połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts