tomskibit 26.01.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Chciałem się zapytać o wymagane zgody są potrzebne w przypadku poniższych przebudów - mieszkanie spółdzielcze własnościowe. 1. Podzielenie dużego pokoju na dwa małe - postawienie ścianki prawdopodobnie kartonowo gipsowej i podzielenie grzejników na dwa mniejsze (wiem, że z grzejnikami może być problem). 2. Przeniesienie kuchni a w zasadzie niewielkie przesunięcie zlewu i kuchenki z pomieszczenia - kuchni do przedpokoju. Jest to przesunięcie raptem o 0,5-1m. Przeniesienie kuchni zaproponowała mi jedna osoba i po dłuższym namyśle faktycznie wydaje mi się to dobre posunięcie. Dodam, że w tym miejscu, gdzie ma się znajdować aneks jest raptem 0,5-1m do pionu i wentylacji - tej kuchennej. Obecnie kuchenka jest gazowa (nie wykluczam przejścia na prąd jeśli to będzie dużo tańsze rozwiązanie niż uzyskanie zgód na "pociągnięcie gazu"). 3. Zrobienie z kuchni pokoju. Jak się za to zabrać ? Chodzi o wszelkie zgody (techniczne), które trzeba uzyskać. Czy potrzebna jest zgoda spółdzielni mieszkaniowej? Planuję to wszystko zrobić legalnie i pewnie wykorzystując ekipy budowlane, architekta. Chcę się jednak dowiedzieć co i jak. Podkreślam tutaj legalność. Czytałem kilka takich wątków i jeśli chodzi o kwestie techniczne raczej nie będzie to ciężkie ale bardziej się pytam o formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts