MemQ 26.01.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, posiadam drzwi balkonowe firmy Winkhaus activPilot Concept. Na początku zeszłego roku wprowadziłem do mieszkania, jednak w tym zauważyłem, że drzwi są nieszczelne. Przeglądnąłem instrukcję regulacji i problem jest taki, że zaczep tego grzybka dociskającego okno najwyraźniej zamontowany był od początku (nowe mieszkanie, nie tykałem okien) trochę za wysoko, przez co ten grzybek zamiast nachodzić i dociskać drzwi blokował się przed nim. Efekt - cały lata a kręcenie nim niewiele daje... Wygląda to tak Jak zamykając docisnę drzwi przy ościeżnicy lub najpierw pojadę klamką w górę (jakbym chciał je uchylić) i powoli na dół to załapie.No i pytanie: wystarczy przesunąć niżej zaczep czy cały mechanizm do wymiany? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez MemQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Może zaczep przesuń ciut niżej, może podnieś skrzyło, ale na pewno sprawdź poziomicą, co jest krzywo (zaczep mógł wypchnąć ościeżnicę w stronę ściany a może wklęsło skrzydło (bo np. nie ma na tej wysokości podkładek). Tak czy inaczej - najpewniej trzeba też odbić listwę i zobaczyć co tam słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts