Honorata 01.09.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Kochani, przedstawcie swoje ciekawe pomysły na komin i cokół. Szukam trwałych, estetycznych i ciekawych rozwiązań. Mój dom będzie w stylistce minimalistycznej, kolory dachówki-szary łupek Nelskamp, elewacja-jasno szary lub jakaś jasna odmiana lila-wrzos, czym wykończyć komin systemowy i cokół? Nieśmiertelnym klinkierem? Przy domu będę mieć ziemny taras wykonczony, jak mi starczy kasy, szarą kostką granitową lub łupkiem granitowym (o tym było oststanio na forum), schody do domu-kosta granitowa szara. Dom na planie prostokąta, 9X 13, poddasze użytkowe, dach dwuspadowy...więcej grzechów nie pamiętam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof1719499336 01.09.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Szukam trwałych, estetycznych i ciekawych rozwiązań (...), czym wykończyć komin systemowy i cokół? Nieśmiertelnym klinkierem? Witam, może tynki mozaikowe...? http://www.sime.pl/grafika/kartaa-karkonosye.jpg http://www.sime.pl/grafika/kartaa-pieniny.jpg http://www.sime.pl/grafika/kartaa-tatry.jpg http://www.sime.pl/grafika/karta-bieszczady.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.09.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Tynki mozaikowe?Na cokół - Tak.Na komin zdecydowanie - Nie. Zwłaszcza jeśli komin ma byc tzw. dymny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 02.09.2004 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 dymny jak najbardziej, od kominka do z wkładem ciągłego grzania, też miałabym obawy co do takiego tynku na kominie... więc jednak klinkier? nie powiem, ze mi się nie podoba, ale jest taki "poprawny", taki mieszczański... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.09.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 dymny jak najbardziej, od kominka do z wkładem ciągłego grzania, też miałabym obawy co do takiego tynku na kominie... .... Nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 02.09.2004 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 czego Wowka? komin jest od od kominka, kominek bedzie z wkładem do ciągłego grzania (TARNAWA LUB JOTUL ) a nie okazjonalnego rozpalania, wiec rzeczony komin powinien byc solidnie wykonczony, zwazywszy na czestotliwosc palenia i sadze (tak sobie myslę)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 02.09.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Pewnie, ze klinkier. Zawsze dobrze wyglada, bedzie trwaly - czego wieciej chciec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.09.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Po moim stwierdzenie - Na komin zdecydowanie - Nie Piszesz, że dymny jak najbardziej, a potem od kominka do(?) z wkładem ciągłego grzania ????? a potem przeczysz pierwszemu stwierdzeniu reasumując - też miałabym obawy co do takiego tynku na kominie I tego właśnie nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.09.2004 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 oj Wowka, sadzę ze napisałam jasno:wink: , teraz to tak zakręciłeś, ze zupelnie ja ciebie nie rozumiem, jak najbardziej zgadzam się z tobą jednak w kwestii postawionej w temacie, ale coby nie było nieporozumień jeszcze raz: chodziło mi o to, że : -poniewaz chodzi o komin dymny od kominka do ciaglego grzania i wysoka temeperature spalin ,potrzebuje on solidnego i trwalego wykonczenia, tynki strukturalne bardzo mi sie podobaja, ale podobnie jak ty, uwazam, ze ich stosownaie na komin nie bedzie trwalym i skutecznym rozwiazaniem, dlatego prosze o wasze rady, czy go wykonczyc... tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 03.09.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Piaskowiec, otoczaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.09.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 A ja niedawno widzialam u znajomego komin otynkowany na bialo, stoi juz trzy lata i dalej bialy. Tez chcemy otynkowac. Czy ktos tak zrobil? Jaki tynk najlepszy na komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.09.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Gdzieś widziałem pokryty łuskowymi płytkami, może to były jakieś łupki?. Kolor szarostalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts