Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekologiczne spalanie odpadów w domowym kotle dolnego spalania.

Gość mtdeusz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak wydostaje się CO (dużo) to oznacza to spalanie niepełne i widać to z kilometra.

Wiesz w jakich temperaturach powstają NOx ? (nie są bezbarwne, bezwonne).

Wiesz w jakich warunkach powstaje NO ?

1. Akurat jest na odwrót.

Jeśli widać dym, to znaczy że spalanie jest niepełne i normy emisji CO też są przekroczone. Jeśli dymu nie widać, to jeszcze wcale nie znaczy, że normy emisji CO nie są przekroczone.

2. NOx powstają każde w innych temperaturach. N2O oraz NO akurat są bezbarwne.

3. Wiem w jakich warunkach powstaje NO. I to w człowieku, i to w spalinach z kotła.

Gość mtdeusz

Najlepsza opona od roweru bądź taczki,bez drutowa=siekiera i ognia w podajnik i klasa 5 w dupe poszła zarem z pieniędzmi z dotacji.

To jakie są to szkoldile i niewidoczne niemsierdzące substancje powstające przy czystyk spalaniu??

Gość mtdeusz

Aha czyli nie ma żadnych bezbarwnych i bezwonnych substancji ulatujących z komina podczas czystego spalania opon.

Dzięki Zawijan teraz już mamy pewność,że spalam bez szkody dla środowiska.

Jade po wóz opon.

" Wiem w jakich warunkach powstaje NO. I to w człowieku, i to w spalinach z kotła. "

To podziel się, proszę tą wiedzą bo w sieci tego znaleźć nie mogę.

Chodzi mi o temperaturę utleniania azotu do NO.

Adam M.

Bajeczki...

Mnie życie uczy, ze ekologia to sekciarstwo i ekoterroryzm.

Gówno z tego wychodzi tylko zamieszanie jest coraz większe.

Do tego pożyteczni idioci je powiększają i łatwo boczkiem w tym zamęcie jakieś wałki kręcić jak wszyscy dymy oglądają wpatrzenie jedynie w sąsiedzki komin.

Dalej jak na trzy chałupy w bok nic nie widzą - i o to chodzi!

Adam M.

Adaś...Ja nie o życiu czy mniej lub bardziej pożytecznych idiotach...Ekologi nie ubędzie i nie przybędzie od tego co Ty o niej sądzisz. Ekologia po prostu jest tym czym jest, a nie tym co z niej próbuje zrobić człowiek.

Ekologia tu nie ma nic do rzeczy.. tema jest związany z ochroną środowiska. Ekologia to dziedzina nauk przyrodniczych - zajmująca się badaniem relacji między gatunkami itp.. pokrótce. A nie czy ktoś opony pali.. potocznie się przyjęło tak to radziecoko zwać..

Zresztą - szkoda że na forum nie ma rankingu najbardziej zwariowany temat.. ten pewnie by wygrał w cuglach ..

Najlepsza opona od roweru bądź taczki,bez drutowa=siekiera i ognia w podajnik i klasa 5 w dupe poszła zarem z pieniędzmi z dotacji.

To jakie są to szkoldile i niewidoczne niemsierdzące substancje powstające przy czystyk spalaniu??

A dociera do ciebie gnomie, że w sprawozdaniu z badań wyraźnie napisano, ze dotyczy to paliw handlowych nie odbiegających parametrami od paliwa badawczego?

Mam propozycję: potnij oponę na cienkie paski, skręć w powróz i szukaj dobrego konara, zanim wszystkich drzew nie wytną. Będzie to z ogromną korzyścią dla ogółu.

Zawijan weś mnie doedukuj skoro jestem taki głupi.

A i co złej jakośći paliwo ma emisji zanieczyszczeń.

No muł to powinień być zakazany bo za dużo metali ciężkich.

Jakie za dużo i o ile?

Muły powinny być zakazane do spalania ze względu na ich dużą wilgotność, najdrobniesze frakcje tworzące przy spalaniu multum pyłów lotnych i niestabilną zawartość najdrobniejszej frakcji skały płonej.

Tylko to trzeba kumać, a od cioci Wiki trudno się tego naumieć.

Zajmij się zatem wulkanizacją prezerwatyw, bo w innych branżach jesteś cienki jak wypłata robiącego na czarno.

" Cytat Napisał adam_mk Zobacz post

...należy opracować i wdrożyć "przydomowe mikro spalarnie śmieci z funkcją CO".

I nich wtedy sobie zakazują stosowania wszelkich kotłów...

Adam M.

śmieszysz mnie troszkę... wiesz? "

Cieszę się, ze Cię rozbawiłem.

Pamiętasz jak na budowę zwożono mieszalniki do pasz?

Bo ja pamiętam.

Wyglądały identycznie jak betoniarka, tak samo działały a VAT miały "0".

Stosowane, oczywiście, były niezgodnie z przeznaczeniem, ale to działało.

Też mnie to bawiło, ale sorry. Taki mamy tu klimat.

Coś tu ściemniasz...

Czym różni się jeden NO od drugiego NO ?

Ten pierwszy jest "bardziej uświadomiony" politycznie?

Poza tym...

Wyczytałem w sieci:

"Tlenek azotu to nieorganiczny związek chemiczny z grupy tlenków azotu. W organiżmie człowieka powstaje z grupy guanidynowej z L-argininy w reakcji katalizowanej przez syntazę tlenku azotu (NOS). Wpływa ona niezwykle korzystnie na poprawę wszystkich parametrów wysiłkowych.

Tlenek azotu jest czynnikiem rozkurczającym naczynia krwionośne a co za tym idzie zwiększającym przepływ krwi przez tętnice i żyły. Poprawia ukrwienie wszystkich komórek mięśniowych organizmu a komórki mięśniowe lepiej zaopatrzone w tlen są silniejsze i lepiej funkcjonują. Na tym jednak korzyści się nie kończą. Rozszerzone naczynia krwionośne znacznie lepiej odprowadzają produkty przemiany materii takie jak kwas mlekowy, czy amoniak, które zatruwają organizm. Tlenek azotu jest również kluczowym związkiem chemicznym wspierającym erekcje u mężczyzn. Usprawnia wypełnianie ciał jamistych krwią i pozwala na uzyskanie silniejszego wzwodu!"

Rząd jakoweś 500+ wymyśla a po prostu trzeba więcej węgla spalać!

:lol:

Wygląda jakby bali się wyżu demograficznego...

:lol:

Adam M.

No to Adamie na dach, czerep do komina i wdychaj te erekcjogenne NOx.

Ponieważ widzę z twoich ostatnich postów, że w krwioobiegu masz tylko tyle krwi, że starcza na zasilanie dolnego lub górnego "mózgu", zatem proponuję przeprowadzić losowanie, na którym twardym łbie ci bardzie zależy. Z dolnego mieć możesz 500+ albo i więcej (dla NS), z górnego może się i Brownem załatwisz dla chwały społeczeństwa. ale przecież zawsze możesz się obezwyrtnońć o 180 stopni. Dla przypomnienia: 180 stopni, to połowa pełnego obrotu.

Dziubki słodkie w usteczka malinowe Waćpana.

Gość mtdeusz

Muł ma dużo metali ciężkich bo ma dużo skały płonnej a wilgotnlść wpływa na obniżenie emisji lotego popiołu.

A zapomniałem,że ktoły 5klasy są tylko na suche i starannie przepadane paliwo typu węgiel 31 co ma najmniej ciężkich smoł i frakcji sadzującej.

A i wilgotność to nie proplem przy spalaniu.

Muł ma dużo metali ciężkich bo ma dużo skały płonnej a wilgotnlść wpływa na obniżenie emisji lotego popiołu.

A zapomniałem,że ktoły 5klasy są tylko na suche i starannie przepadane paliwo typu węgiel 31 co ma najmniej ciężkich smoł i frakcji sadzującej.

A i wilgotność to nie proplem przy spalaniu.

Daleki jestem od sekowania, ale sam się prosisz, aby sprawę dokładnie i z dowodami opisać Administracji Forum. jaki będzie efekt?

Bo dokładnie jest na odwrót. Im większa wilgotność paliwa tym większa możliwość powstawania smogu już na wylocie komina. Dlatego gnomku, że para wodna ma ... szukaj, szukaj Azor, może znajdziesz. Google twoim guru.

Ciocia Wiki ci o tym nie powiedziała?

Gość mtdeusz

O ktoś tu się burzy.

Jak smog się bierze z węglowodorów i pyłów a kocioł 5klasy emituje śladowe ilości węglowodorów i pyłów więc skąd ten smog.

Efekt taki tworzenie klonów kąt wiesz?

Ciebie można oskarżyć za przeklinanie przezywanie,seks treści więc i na ciebie jest HAK.

A co prawda o kotłach 5 klasy się nie podoba.

Najlepsze są te z płytkami szamotowymi bo można gumofilce i pampersy w całości zdymiać.

Edytowane przez mtdeusz

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...