Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekologiczne spalanie odpadów w domowym kotle dolnego spalania.

Gość mtdeusz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość mtdeusz

Dlaczego odpady w spalarni są spalane w 850 stopniach a Boluslolus23 krzyczy,że w 1400 stopni to za mało do spalania odpadów?

Drugie pytanie dlaczego u mnie na wsi nigdy nie było zbiórki odpadów wielkogabarytowych i olejów itp.?

Gość Konto usunięte_1*
Bo na ropie...

Puść go na benzynę to poleci szybciej.

(taki żart)

Adam M.

Jeszcze lepsze to instalacja gazowa do diesla moc murowana , ewentualnie dołożenie turbiny

Dlaczego odpady w spalarni są spalane w 850 stopniach a Boluslolus23 krzyczy,że w 1400 stopni to za mało do spalania odpadów?

Drugie pytanie dlaczego u mnie na wsi nigdy nie było zbiórki odpadów wielkogabarytowych i olejów itp.?

A bo specjalistyczne instalacje do spalania odpadów są wyposażone w to, o czym ty byś sobie mógł co najmniej pomarzyć.

Nie życzę ci tego z całego serca, ale kiedyś na własnej skórze odczujesz skutki swoich "eksperymentów". A będą bardzo bolesne.

Baw się dalej.

Gość mtdeusz

Ale teraz to ja nic nie robie.

A dlaczego na sąsiednich wsiach to kopcą jak szalone łenciną po kartoflach liście i łodygi malin truskawek (ale to jest nieszkodliwe bo można) oraz oponami(jak był mróz na wiosne widziałem jak kopcili),i rozpalają kopcicha jak zaczynają robić poządki np.na wielkanoc.

Nie mówiąc już o tym https://youtu.be/IdotTPbymiA

Czym oni grzeją CWU.

(Zdjęcie robione jak byłem u moich rodziców).

Edytowane przez mtdeusz

Odpowiadam na część drugą.

A czy to ja wam wybierałem sołtysa, radnych, wójta czy kogo tam macie?

Przecież jesteście "suwerenem", to skoro mimo obowiązku odbioru okresowego wielkogabarytowych nie robią tego, to już niedługo macie okazję podziękować "darmozjadom" w wyborach lokalnych.

Gość mtdeusz
Odpowiadam na część drugą.

A czy to ja wam wybierałem sołtysa, radnych, wójta czy kogo tam macie?

Przecież jesteście "suwerenem", to skoro mimo obowiązku odbioru okresowego wielkogabarytowych nie robią tego, to już niedługo macie okazję podziękować "darmozjadom" w wyborach lokalnych.

Tylko w wyborach ciągle są ci sami darmozjady.

I nic było pisane do gminy mówione na zebraniu i nic.

Na podstawie jakiego artykułu prawnego.

Gość mtdeusz
Boluslolus23 to w końcu co powstaje przy tym spalaniu odpadów w 1400stopni.Bo w sieci na temat tego co powstaje przy spalaniu odpadów to najprawdopodobniej same głupoty piszą. Edytowane przez mtdeusz

Gość mtdeusz

Chociać od teraz to ja będę spalał tylko wszelkie rodzaje drewna węgla i biomasy.

Z biomasy to będzie minimum 2 taczki pyłu z wyczystki.

Wywiozłem dwie przyczepy śmieci i gratów (o demnie i sąsiadów) na śmietnisko o dziwo przyjeli.

Edytowane przez mtdeusz

Chociać od teraz to ja będę spalał tylko wszelkie rodzaje drewna węgla i biomasy.

Z biomasy to będzie minimum 2 taczki pyłu z wyczystki.

Wywiozłem dwie przyczepy śmieci i gratów (o demnie i sąsiadów) na śmietnisko o dziwo przyjeli.

No widzisz. Żadnej łaski Ci nie zrobili, bo teraz odpady domowe są własnością gminy. a jak sobie to poukłDACIE, TO WASZA SPRAWA. zAWIODLEŚ SIĘ NA RADNYM, SOŁTYCIE, WÓJCIE, CZY KOGO TAM MACIE, TO JUŻ W PRZYSZŁYM ROKU MU SIĘ ODWDZIĘCZYSZ NIE GLOSUJĄC NA NIEGO. CZY TO TAKIE TRUDNE?

Gość mtdeusz

Tylko,że obecny wójt już szkoli swojego następce i i tak wiadomo,że będzie tak samo.

Czyli znowu jak się uzbiera 5 opon (za mało aby zawieść)będzie HG hajcung gumofilc.

Tylko,że obecny wójt już szkoli swojego następce i i tak wiadomo,że będzie tak samo.

Czyli znowu jak się uzbiera 5 opon (za mało aby zawieść)będzie HG hajcung gumofilc.

A czy to moja wina, że prawo Pareto obowiązuje wszędzie?

Słynne 80 do 20.

czyli 80% idiotow ma przewagę na 20% normalnych.

Z tego co piszesz, to już wiem, gdzie cię zaklasyfikować.

Ci pa.

Mnie interesują tylko i wyłończnie nazwa tych substancji a nie podstawy chemi i fizyki.

Z chemi w szkole miałem 6.

Z fizyki 5.

Skoroś taki "wyucony" w chemii i fizyce, to powinieneś wiedzieć czym się różni temperatura topnienia od temperatury wrzenia i dlaczego powyżej pewnych temperatur w życiu nie doprowadzisz do syntezy, tak aby było to na czym ci zależy.

Dwie dychy się należą.

Gość mtdeusz

Temperatura topnienia to temperatura ,w której ciało stałe zamienia się w ciecz (np.lud w wodę w 0 stopniach).

Temperatura wrzenia to temperatura ,w której następuje gwałtowne parowanie cieczy w całej objętośći (np.woda w parw wodną w 100stopniach).

Mówisz,że w 1400 stopni węgiel i tlen nie połończą się ze sobą.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...