Gość Konto usunięte_1* 24.02.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) "Sam juz nie wiem w koncu czy tu sa zwolennicy zeby było mniej dymu czy odwrotnie dymimy i spalamy smieci bo to wszystko jedno czy palimy wegiel czy smieci to te same spaliny wylatuja do atmosfery " Są zwolennicy. Ta straż miejska świetnie nadaje się do roznoszenia ulotek o poprawnym spalaniu. Gmina może zorganizować też pokaz - demonstrację, odczyty. Ulgi w podatkach proporcjonalne do wysiłku mieszkańca. Był na szkoleniu - 1% Kocioł zmienił i udokumentował - 10% A jakby tak ułatwienie w zakupie... Np, bez VATu... kilka fajnych filmików na stronie gminy można powiesić dla ciekawych. A nie - z butami do chałupy i pałą po łbie! Adam M. Adamie są takie gminy jak moja która na pytanie o jakieś formy dofinansowania robi gały o co ja właściwie pytam bo za bardzo nie wiedzą a te programy ogólnopolskie te poprzednie ,kawka i temu podobne to kpina była , wszystko tam było ustawione pod firmy,wykonawców a nie odbiorcy , mnie samodzielne wykonanie docieplenia domu wyszło 35% tego co dostałbym z dofinansowania i ja miałem to płacić , taki dom jak mój to około 45-50 tys by skasowali dostałbym jakieś ochłapy a sam to zrobiłem za niespełna 15tys wspomniało mi się jeszcze a było to ze 3 lata temu jak byłem u brata w Rudzie Śląskiej to wlazła mu straż miejska i pierdolą mu tam o czymś a on prosto z mostu wypierdalać za bramę bo psa spuszczę no i poszli w diabli z podkulonymi uszami Edytowane 24 Lutego 2017 przez Konto usunięte_1* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 24.02.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Nie wiem jak u was ale w mojej okolicy duzo sie robi zeby zredukowac zadymienie sa informacje ulotki pokazy jak palic https://www.facebook.com/rybnikbezdymu/ Edytowane 24 Lutego 2017 przez marcus312 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Czyste spalanie węgla to dla większości ludzi nie osiągalna ,,magia,,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.02.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 "wlazła mu straż miejska i pierdolą mu tam o czymś a on prosto z mostu wypierdalać za bramę bo psa spuszczę no i poszli w diabli z podkulonymi uszami " I TAK TRZYMAĆ!Są granice tego co "władza" może.Inna sprawa, ze "władza" ma te granice w ...Wtedy zostaje przyjacielska pomoc psa lub czarnoprochowiec.Kałach byłby lepszy, ale... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Hacung oponing.Miał być gaz u mnie w gminie za rok ale przekręty i nie będzie.Trzeba przywieść dostawe opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 24.02.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Widze ze juz nie tylko straz miejska odwiedza domy co chyba było jeszcze bezpieczne ,ale zaczynaja sie organizowac jakies grupy do walki z dymiuchami https://www.facebook.com/gminazenergia/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Finansowane przez xxxA ich to na zbity łeb moge wygonić z podwóża bo nie mają prawa przebywania na mojej posesji.A pozatymi i tak do mnie nie przyjdą bo nie dymie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.02.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 A może by tak jaka oponkę podpalić i poczekać trochę z jakim bejsbolem?A potem - poedukować trochę...Grunt - to wiedza a edukacja jej dostarcza czasem sporo... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 U mnie opona nie kopci więc nic to nieda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.02.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Aspołeczny jesteś!Odmawiasz pomocy w edukacji?Bejsbola nie masz... rozumiem... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 24.02.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Bejspol mam ale u mnie opony nie kopcą.A co powiesz na zadyme z węgla nim można kopcić więc nic ci nie zrobią.Najlepszy taki koksujący typu 34 lub 35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 24.02.2017 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Cała ta akcja z dymem smogiem moze miec uboczny nieprzewidywalny skutek ,jak podłapia to łebole głupole czy kibole utworza grupy antysmogowe i zaczna pietnowac domy dymiace bo taki zacznie sie nowy trend ze ten co dymi to truje i zabija wiec mozna go ukamieniowac .Ciekawe co zrobisz jak wpadnie ci taka grupa łeboli bo dymisz i trujesz wiec trzeba ci bejsbolem przyłozyc nie pomoze ci pies ani inne podreczne pomoce. Obrzuca ci dom jajkami albo farba czy iinym swinstwem zreszta lepiej nie podsuwać pomysłow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 24.02.2017 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Cała ta akcja z dymem smogiem moze miec uboczny nieprzewidywalny skutek ,jak podłapia to łebole głupole czy kibole utworza grupy antysmogowe i zaczna pietnowac domy dymiace bo taki zacznie sie nowy trend ze ten co dymi to truje i zabija wiec mozna go ukamieniowac .Ciekawe co zrobisz jak wpadnie ci taka grupa łeboli bo dymisz i trujesz wiec trzeba ci bejsbolem przyłozyc nie pomoze ci pies ani inne podreczne pomoce. Obrzuca ci dom jajkami albo farba czy iinym swinstwem zreszta lepiej nie podsuwać pomysłow. Ale przykład dałeś. O matko ps. Bo kibole jak idą na mecz to fiołki rzucają na murawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 24.02.2017 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Ja nie dałem takiego przykładu dał ktos inny ja tylko podałem ewentualne skutki takiego przykładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.02.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Zadymiarze za dym mają dymić?Chyba nie...Ale jakby... to...No pasarán! Adam M. Edytowane 25 Lutego 2017 przez adam_mk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.02.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Proszę ja Was...Po pierwsze...Jeśli z komina leci ciemny dym - to NA PEWNO jest oznaką, że leci z komina szkodliwa chemia. Bez dwu zdań.Po drugie...Jeśli dym z komina jest niewidzialny - to jeszcze NIE ZNACZY WCALE, że z komina nie leci szkodliwa chemia (poza przypadkiem, kiedy się nie pali wcale, oczywiście), bo jest wiele szkodliwych związków chemicznych bezbarwnych.Ot i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 25.02.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Proszę ja Was... Po pierwsze... Jeśli z komina leci ciemny dym - to NA PEWNO jest oznaką, że leci z komina szkodliwa chemia. Bez dwu zdań. Po drugie... Jeśli dym z komina jest niewidzialny - to jeszcze NIE ZNACZY WCALE, że z komina nie leci szkodliwa chemia (poza przypadkiem, kiedy się nie pali wcale, oczywiście), bo jest wiele szkodliwych związków chemicznych bezbarwnych. Ot i tyle... No chyba, że Adam Brownem pali i parę wodną skrapla u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 25.02.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Zawijanie jaki to są te bezbarwne i szkodliwe substancje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 25.02.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Ciekawy artykuł... "ELIMINACJA NISKIEJ EMISJI Z KOTŁOWNI PRZYDOMOWYCH I GMINNYCH W WOJEWÓDZTWIE ŚLĄSKIM" Należy zwrócić także uwagę na aspekt ekonomiczny nieokreślenia standardów emisyjnych dla nowych źródeł spalania małej mocy oraz minimalnych wymagań jakościowych dla paliw stałych. Brak ww. regulacji powoduje, że wciąż najbardziej opłacalne jest ogrzewanie domów z zastosowaniem najtańszych i najbardziej obciążających środowisko paliw, spalanych w przestarzałych, niskosprawnych (ale wciąż legalnie dostępnych na rynku) kotłów. Np.: na każdą jednostkę energii cieplnej (1 GJ) w zasilanym ręcznie przestarzałym kotle węglowym przypada 480 g wyemitowanego pyłu. W przypadku nowoczesnego, automatycznego kotła węglowego wskaźnik ten wynosi 15,79 g. Jednak 1 Mg mułu węglowego, którym może być zasilany kocioł starego typu kosztuje ok. 250 zł, natomiast cena 1 Mg tzw. ekogroszku, którym zasilane są kotły automatyczne, wynosi ok. 690-770 zł. Koszty eksploatacji innych ekologicznych kotłów (elektrycznych, gazowych, olejowych) są równie wysokie. W tej sytuacji stosowanie niskiej jakości paliw i przestarzałych technologicznie instalacji jest nie tylko opłacalne, ale także nie narusza obowiązujących przepisów https://www.nik.gov.pl/plik/id,12616,v,artykul_13772.pdf Edytowane 25 Lutego 2017 przez Alessandro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.02.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 "1 Mg mułu węglowego, którym może być zasilany kocioł starego typu kosztuje ok. 250 zł, natomiast cena 1 Mg tzw. ekogroszku, którym zasilane są kotły automatyczne, wynosi ok. 690-770 zł. Koszty eksploatacji innych ekologicznych kotłów (elektrycznych, gazowych, olejowych) są równie wysokie. W tej sytuacji stosowanie niskiej jakości paliw i przestarzałych technologicznie instalacji jest nie tylko opłacalne, ale także nie narusza obowiązujących przepisów" Nie narusza, nie naruszało i naruszać nie będzie. Żaden samorząd nie zrobi ludziom skoku na ich kasę, bo... Adam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts