manfred1 27.01.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Remont trwa. Zrobione już są puszki pod 220 i tv sat. Zastanawiam się jak zamocować tv 65 cali na ścianie. Wiem że są uchwyty ale obawiam się ze będzie dużo odstawał od ściany. Podajcie jakieś pomysły na ścisłe przyleganie tv do ściany nie licząc kleju montażowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ares300 29.01.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Remont trwa. Zrobione już są puszki pod 220 i tv sat. Zastanawiam się jak zamocować tv 65 cali na ścianie. Wiem że są uchwyty ale obawiam się ze będzie dużo odstawał od ściany. Podajcie jakieś pomysły na ścisłe przyleganie tv do ściany nie licząc kleju montażowego Aby telewizor wisiał na ścianie jak obraz musisz wykonać wnękę/zabudowę w tym miejscu najlepiej głębokość min 10cm wtedy dajesz uchwyt taki z mozliwością wysuwania tv bo jednak dojście do kabli etc. musisz mieć. Problem jest taki iż telewizory led mają głosniki z tyłu więc trzeba mieć jakieś zewnętrzne lub podłączenie przez np kino domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 29.01.2017 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Zwróć uwagę na chłodzenie. Brak dostępu powietrza do wnętrza telewizora przez otwory wentylacyjne z tyłu obudowy może powodować jego przegrzewanie i wyłączanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 30.01.2017 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 W takim razie muszę kupić uchwyt o jak najmniejszej głębokości. Zabudowa odpada w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ares300 30.01.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zwróć uwagę na chłodzenie. Brak dostępu powietrza do wnętrza telewizora przez otwory wentylacyjne z tyłu obudowy może powodować jego przegrzewanie i wyłączanie. Kolego telewizorów wymagających intensywnego chlodzenia takich jak plazmowych już nie niemal nie ma w uzyciu, a ledom wystarcza minimalna szczelina. W zabudowach instaluję caly osprzęt / dekodery,routery itp / i nie ma z tym najmniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 30.01.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Obudowałem swoje TV(led) fornirem. Szczelina wentylacyjna nie należy do największych, pomimo to od Sierpnia jak na razie działa poprawnie. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Tomaszs131 dodanie zalacznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 31.01.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 U mnie jest ramie w pelni wysuwane, wiec wysune je tak by dopuscic ruch powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizabbetow 04.02.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Są specjalne uchwyty i moim zdaniem to wygląda dobrze. Dużo osob ma telewizory na scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 04.02.2017 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 O jakich uchwytach mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubkokos 13.02.2017 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 tak właśnie - wiele osób zapomina o tym, że trzeba zapewnić wentylację a potem płacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 14.02.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 To rzeczywiście nieciekawie, lepiej jednak rzeczywiście podejść do tego standardowo, czyli w odpowiednio dobranymi uchwytami. A to, że może trochę odstawać, to co z tego? To tylko drobny defekt estetyczny i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marika Smejda 15.02.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy często wydają na telewizor grube pieniądze, a potem, jeśli wymyślili sobie wersję wiszącą, szkoda im wyłożyć trochę na porządne mocowanie. Potem jest narzekanie, że brzydko, że się niestabilnie, że cośtam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 15.02.2017 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 A wg Ciebie porządne mocowanie to które ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waleck 15.02.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Wszystkie uchwyty dedykowane do wieszania telewizorów z którymi się spotkałem do tej pory to były "porządne mocowania" i wybór to moim zdaniem tylko kwestia funkcjonalności i estetyki. W sumie to jeszcze nie spotkałem nikogo kto odważyłby się montować tv na ścianie w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 15.02.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Można rzeczywiście wykonać zabudowę z płyty g-k i zamontować telewizor. Jeżeli jest np. Philips z ambilight będzie fajnie wyglądać. Tylko nie można robić obudowy tak maksymalnie na ścisk, bo musi być chłodzenie właśnie i miejsce na wydostanie się dźwięku. Z resztą – czy montując TV na ścianie za pomocą uchwytów jest aż tak wielka odległość od ściany? Polemizowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marika Smejda 16.02.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Chodziło mi właśnie o mocowania do tego przeznaczone i to raczej te lepsze ze sklepu rtv, czy kupione przez internet niż jakaś chińszczyzna z marketu. Lubię wszelkie kombinacje, ale jeśli jest w nich jakiś cel sensowny i robi je ktoś, kto ma choć minimalne pojęcie o temacie. Krytyka dotyczyła raczej januszowania z jakimiś uchwytami kombinowanymi za parę zł z marketu budowlanego ,,żeby było". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.02.2017 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Wszystkie uchwyty dedykowane do wieszania telewizorów z którymi się spotkałem do tej pory to były "porządne mocowania" i wybór to moim zdaniem tylko kwestia funkcjonalności i estetyki. W sumie to jeszcze nie spotkałem nikogo kto odważyłby się montować tv na ścianie w inny sposób. No własnie mam takie samo zdane. Teraz tylko zrezygnują z uchwytu z wysuwanym ramieniem bo nie potrzebuję tego na rzecz uchwytu który przylega do ściany. Jedyne co to szukać uchwyt najbardziej przylegający do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 U mnie wysuwany uchwyt świetnie zdaje egzamin, zwłaszcza wtedy gdy zasiadamy w jadalni przylegającym do salonu i chcemy w trakcie np obiadu obejrzeć mecz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.02.2017 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 A to masz racje uchwyt regulowany wędruje do kuchni i do 32 cali. Natomiast przy 65 calach nie zamierzam go regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.02.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Telewizor mam nieco większy 49 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts