greghus 27.02.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Porządny telewizor to i mocowanie musi być porządnie. Z resztą będę teraz kupwoał drugi telewizor z ambilightem i zastanawiam się nad wysuwanym mocowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 27.02.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 @greghus nad tym mocowaniem będziesz musiał dobrze pokombinować, aby ambilight Ci po ścianach równomiernie świecił. Ale jak taki pewny siebie jesteś to pewnie umiesz zamontować tak, by wszystko było cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 28.02.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 @greghus nad tym mocowaniem będziesz musiał dobrze pokombinować, aby ambilight Ci po ścianach równomiernie świecił. Ale jak taki pewny siebie jesteś to pewnie umiesz zamontować tak, by wszystko było cacy. Muszę żonę poprosić, aby potrzymała TV i zobaczymy jak będzie wyglądać A tak poważnie to masz rację. Nie mniej jednak dobre mocowanie jak będzie to siłą rzeczy się ambilight rozejdzie fajnie. Najgorzej moim zdaniem jest wtedy, jak bardzo ścisło TV jest zrobiona obudowa np. z GK. Wtedy średnio to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 28.04.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 @greghus i jak tam, już po zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 29.04.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 @greghus i jak tam, już po zakupie? Si. Telewizorek z ambilight to pierwsza klasa jednak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 12.05.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Brzmi intrygująco. Musze zgłębić temat takich telewizorów, bo mój trzeba wymienić na lepszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 22.05.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Świetnie, że jesteś zadowolony z zakupu. Sam jestem fanem ambilighta. Poza tym dobre parametry też są potrzebne do fajnego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.05.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) nowe telewizory przy 60" potrafią pobierać 80W z czego większosc promieniuje matryca do przodu wiec potrzeb chłodzeniowych nie ma to praktycznie żadnych... Zabudowywać nie warto bo teraz zabudujesz powiedzmy 50" a za 5 lat bedziesz wołać stolarza/gipsiarza bo tv bedziesz chciał zmienić na 70" Odnosnie wieszaków to jedyny słuszny model to "wieszak samsung wmn2000" lub klony chińskie tego wieszaka na allegro po 30zł. To wieszak typu dwa kołki na ścianę, linka do telewizora i wieszasz jak obrazek. Odległość od ściany do 2cm. Trzeba tylko kupić odpowieni telewizor aby wtyczki gniazda wychodziły do dołu a nie do tyłu. I wisi jak obraz. Rozwiazanie najlepsze i najtańsze. Stalowe wieszaki, pantografy stelaże ważące po 5kg to było dobre 10 lat temu gdy TV ważyły po 15kg. Telewizor to obecnie tak przejściowy element, że nie ma co inwestować w to majątku. Najważniejsze by był cienki i miał dobrze wyprowadzone złącza. Reszta jest mniej istotna bo i tak trzeba go podłaczyć do wieży, a za 5 lat zestarzeje sie technologicznie i trzeba bedzie kupić nowy Ja wyznaję zasadę "sztuka jest sztuka". Najważniejszy parametr to rozmiar vs cena. Reszta w praktyce i tak nie ma znaczenia. Na razie na takim podejściu się nie zawiodłęm:) Kupując TV nawet nie czytam jego parametrów bo są nieistotne. Oby nie pobierał za dużo prądu bo to ma znaczenie Edytowane 24 Maja 2017 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 25.05.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Nie wiem, czy pozbędę się tak szybko telewizora. Nie jestem jakoś specjalnie fanem gadżetów, będę prawdopodobnie go używał do momentu, aż się nie zepsuje. Wielkość …. Nie wiem, czy tak często się ją zmienia, więc tym bym się też nie przejmował. Poza tym co 5-10 lat i tak robi się jakiś remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 31.05.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Ja mam od zawsze i spędzam przy nim trochę godzin w ciągu tygodnia. A ważna jeszcze rzecz, że ambilight bardzo ułatwia oglądanie i nie trzeba stosować dodatkowego oświetlenia. Edytowane 31 Maja 2017 przez yaris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 06.06.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 No to faktycznie duży plus. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak ważne jest to, by nie oglądać telewizji w totalnej ciemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gepetto 08.06.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 u mnie tv wisi sobie na ścianie na uchwycie, zawieszony dośc wysoko, żeby po oparciu się wygodnym na kanapie można było spokojnie oglądać, od ściany odstaje dość sporo bo ok 15 centymetrów, ale nie przeszkadza mi to, a nawet pomaga, bo wyjścia są centralnie z tyłu i nie zawsze sztywne kable przy małej odległości od ściany będą się dobrze trzymać, widziałem u kumpla który miał telewizor na ścianie ze szparą tak 5cm że kabel antenowy od naprężenia potrafił z gniazda wyskakiwać, ja nie mam tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 07.08.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Najlepiej w sklepie rtv poszukać i popytać, w zależności od wielkości telewizora pewnie da się dobrać coś właściwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts